Curatam cartofii de coaja lasind putin din pulpa cartofului pe coaja prajim in ulei bine incins scoatem pe hirtie de bucatarie ca sa se scurga grasimea in exces saram cojile de cartof ** adaugam brinza/cascavalul rasCuratam cartofii de coaja lasind putin din pulpa cartofului pe coaja prajim in ulei bine incins scoatem pe hirtie de bucatarie ca sa se scurga grasimea in exces saram cojile de cartof ** adaugam brinza/cascavalul ras* daca nu vrem sa prajim cojile de cartof putem sa le oparim in apa clocotita timp de citeva minute apoi le scurgem si le punem in cuptorul bine incins sa se coaca, cind au devenit crocante sunt gata sa le scoatem din cuptor si sa adaugam sarea si brinza /cascavalul ras ** pentru un gust deosebit sau cind brinza folosita nu este nici afumata nici picanta, deci fara un gust prea puternic putem folosi sarea aromata/ condimentata/ sarea cu ierburi aromate / sarea afumata / sau saramura bolonieza Saramura bolonieza: Tocam cu un cutit (semiluna) usturoi, frunze de rozmarin, frunze de salvie. Intr-un mojar punem sare grunjoasa si amestecul de mai sus si pisam amestecind bine. Saramura se pastreaza in borcane inchise ermetic si citeva luni.