Punem puiul intr-o oala si il acoperim cu supa vegetala, lasam sa fiarba la foc mediu pina cind carnea este fiarta si cade de pe os. Scoatem puiul din supa pe care insa o mai lasam la fiert sa scada putin. In supa racita pina la temperatura camerei punem feliile de piine la inmuiat (piine mare din cea taraneasca careia ii taiem coaja). In robot punem miezul de nuci, usturoiul strivit sau taiat bucati si piinea inmuiata si scursa in pumn. Mixam 1-2 secunde apoi varsam totul intr-un castron, amestecam cu o lingura si adaugam supa cit este nevoie ca sa obtinem o crema. Adaugam si carnea de pui scoasa de pe oase si rupta cu miinile in bucati mici. Punem intr-un castron sau platou, eu am ornat cu patrunjel tocat si miez de nuci. In original* se varsa peste salata de pui cu nuci ulei incalzit impreuna cu boia de ardei.

Punem puiul intr-o oala si il acoperim cu supa vegetala, lasam sa fiarba la foc mediu pina cind carnea este fiarta si cade de pe os. Scoatem puiul din supa pe care insa o mai lasam la fiert sa scada putin. In supa racita pina la temperatura camerei punem feliile de piine la inmuiat (piine mare din cea taraneasca careia ii taiem coaja). In robot punem miezul de nuci, usturoiul strivit sau taiat bucati si piinea inmuiata si scursa in pumn. Mixam 1-2 secunde apoi varsam totul intr-un castron, amestecam cu o lingura si adaugam supa cit este nevoie ca sa obtinem o crema. Adaugam si carnea de pui scoasa de pe oase si rupta cu miinile in bucati mici. Punem intr-un castron sau platou, eu am ornat cu patrunjel tocat si miez de nuci. In original* se varsa peste salata de pui cu nuci ulei incalzit impreuna cu boia de ardei. Se lasa la rece cel putin 2 ore inainte de a fi servita (ca si aperitiv) impreuna cu piine prajita. Evident daca ati ales sa turnati uleiul incalzit cu boia peste salata aceasta operatie se va face exact inainte de a servi la masa salata, deci nu turnati uleiul si apoi puneti salata in frigider.