Pe data de 1 Octombrie am inceput facultatea, m-am mutat la camin si sincer sa fiu serile sunt foarte plictisitoare daca nu ai ceva de facut, asa ca m-am gandit sa cumpar un laptop, deoarece calculatorul de acasa nu-l puteam aduce si nici nu aveam loc suficient pentru acesta.

Am mers la un magazin cu produse electronice, unde erau expuse o multime de laptopuri, insa am ales sa cumpar un laptop Lenovo IdeaPad 320-15AST la pretul de 1350 lei, un pret relativ acceptabil, in comparatie cu alte laptop-uri de gaming care aveau componente de ultima generatie, insa eu l-am ales pe acesta nu neaparat sa ma joc pe el, ci sa pot intra pe internet, sa ma uit la filme si lucruri de genul acesta.

Dupa parerea mea, laptop-ul acesta este foarte bun, de exemplu are un processor Dual-Core AMD A9-9420 de 3.00 Ghz, 4 GB RAM, un hard disk de 1TB, placa video dedicate AMD Radeon 530 de 2GB. Dimensiunea display-ului este una normal cu o diagonal de 15.6 inch, rezolutie de 1366 x 768 si format HD.

Pot sa va spun ca-mi place foarte mult aspectul pe care-l evidentiaza acest laptop, culoarea este gri, iar design-ul este unul exact pe gustul meu, in sensul ca este pe stilul clasic, dar bine gandit. Materialul este de calitate, avand o carcasa monobloc supla, fiind dotat cu un finisaj protector special care il protejeaza impotriva uzurii si cu accesorii din cauciuc pe capacul inferior, optimizand ventilarea si, de asemenea, prelungind durata de viata a laptopului.

Din punct de vedere software, sunt de parere ca acest laptop isi face treaba. Am incercat sa ma joc niste jocuri cu setari pe grafica medie si se misca bine, dar bineinteles acest laptop nu a fost conceput pentru jocuri, ci mai mult pe partea de office.

In timp ce ascult ceva la acest laptop, calitatea sunetului face diferenta in comparatie cu alte device-uri, deoarece este dotat cu boxe optimizate cu Dolby Audio, oferind sunet foarte clar cu distorsiuni minime, la orice nivel al volumului.

Un alt criteriu foarte important este touchpad-ul care este foarte fin la atingere, sensibilitatea cursorului in timpul miscarii degetului este excelenta, insa eu prefer sa folosesc vechiul mouse de la calculator care are mufa USB, compatibil cu laptop-ul.

In concluzie, sunt foarte multumit de acest laptop, de aceea va recomand si voua, pentru ca are un pret accesibil si este in concordanta directa cu cea ca a calitatii.

Voi ce parere aveti de acest laptop?