Asus este o companie taiwaneza de IT, principalii competitori fiind Acer, Dell, Hewlett-Packard, Fujitsu Siemens Computers. Aceasta companie se afla si in Romania, unde au deschis un birou la jumatatea anului 2008, care raspunde si de piata din Bulgaria. Compania a vandut aproximativ 79.000 de laptop-uri in anul 2008, in anul 2010, Asus a comercializat pe piata romaneasca peste 80.000 de PC-uri portabile, 20.000 monitoare si 60.000 placi de baza. 200.000 placi de baza (cota de piata 30%) si 100.000 placi video s-au vandut in anul 2008. Cifra de afaceri din anul 2010 se estimeaza la 42.5 milioane de dolari. Companiea s-a familiarizat cu gamerii din Romania, acestia au creat concursuri turnee de jocuri in marile orase.

Laptop-ul Asus ROG GL553-FY009 poate fi o alternativa foarte buna pentru pasionatii de jocuri, de unde vine si prescurtarea ROG de la Republic Of Gamers.

Acest laptop promite performante foarte bune, la un consum energetic mai mic, precum modelele precedente. Poate fi numit un asa zic laptop avion, susceptibil de un randament ridicat, avand componente, pe care un pc nu le poate contine.

ROG GL553 are un design, exact pe gustul gamerilor, tastatura fiind iluminata. Vine cu Windows 10 Home pre-instalat si ofera o experienta deosebita datorita procesorului Intel Core I7 de generatia a 6-a si placii video NVIDIA GeForce GTX 1050.

Gaming-ul va fi suit la un alt nivel, acest laptop suportant orice fel de joc, inclusiv ale noi. Acesta se poate folosi si pentru persoanele care vor sa editeze clipuri video, randandu-se intr-un timp foarte scurt. Putem vorbi si de cei care fac continut pe Youtube, acest laptop fiind intr-adevar o solutie buna, putand sa faca livestream-uri de calitate, o sansa in plus de a creste in abonati.

Acest laptop este prevazut cu un ecran de 15,6 inch la o rezolutie Full HD, cu unghiuri de vizualizare largi, de 178 de grade. Contrast-ul, complexitatea culorilor si luminozitatea formand o imagine realista, de asemenea dispune de un finisaj mat, astfel incat nu veti fi afectati de luminozitate excesiva sau reflexii ce va pot atrage atentia.

Performantele tehnice, pe langa procesor si placa video, vine cu memorie RAM de 8 GB DDR4, avand posibilitatea pana la 32 GB. HDD-ul ultrarapid de 7200 rotatii pe minut are o capacitate totala de 1 TB.
Suporta wireless 802.11ac, retea 10/100/1000 Mbps, avand versiunea 4.0 Bluetooth. Este echipat cu 2 porturi USB 3.0 si altul USB 2.0. Acumulatorul cu 4 celule ofera o autonomie de 3 ore in conditii de folosire a laptop-ului la maxim.

Cercul de prieteni o sa va invidieze cand o sa le aratati laptop-ul, deoarce nu-si permite oricine. Trebuie avut grija in prezenta lor de a nu-l strica in timp ce-l analizeaza sau se joaca pe el.

Se poate folosi si ca un laptop simplu de birou, de lucrat proiecte pentru scoala sau servici, fara a mai fi folosit in scopul gaming-ului.

Pretul este proportional cu valoarea laptop-ului, nu este nici ieftin, nici scump pentru performantele care le atinge acesta. Se poate transporta cu usurinta intr-o geanta, greutatea laptop-ului fiind de 2.5 kg.