Se amesteca ouale in vasul in care urmeaza sa facem aluatul, adaugam zaharul si sarea, mai amestecam putin si lasam deoparte. In alt vas topiti untul si cand este gata se toarna laptele, tot odata, peste el si se ia de pe foc sa nu se incalzeasca prea tare pentru ca va omori drojdia si nu vrem asta. Cu mixerul mergand, se adauga peste amestecul de oua, se omogenizeaza, apoi se adauga drojdia inmuiata in apa calda prevazuta in reteta. Se amesteca putin, Se incepe adaugarea fainii, in ture de cate 150 gr odata. Dupa fiecare portie de faina adaugata se amesteca bine de tot. Dupa ce am pus cea de a patra tura de faina se lasa restul deoparte si se amesteca cu mixerul (spiralele) timp de 5 minute. aluatul trebuie sa fie foarte lipicios> Dupa ce am framantat cele 5 minute ne uitam bine la aluat sa vedem daca se desprinde de pe peretii vasului. Daca nu se desprinde putin de tot, atunci se mai adauga circa 75 gr de faina si se amesteca din nou. Dar mare atentie.... aluatul trebuie sa se desprinde de peretii vasului doar foarte putin si daca punem degetul pe aluat, el se va lipi de degete bine de tot. . niciodata nu se pune mai mult de 650 gr faina sau cel mult inca 75 -pana la 100 gr, depinde de faina pe care o folositi. Se foloseste faina de cea mai buna calitate daca vreti sa aveti chiflele astea pufoase, moi si sa se topeasca in gura. Adunam de pe peretii vasului cu ajutorul unei spatule aluatul si dam forma unei mingi, acoperim cu film alimentar si punem la frigider pana a doua zi. Inainte cu 1 ora de a incepe sa lucram la chifle, scoatem aluatul din frigider. o sa vedem ca a crescut destul de multisor la rece, volumul nu s-a dublat, dar totusi este destul de crescut. Pregatim umplutura. Radem coaja de la o portocala, stoarcem sucul de la o jumatate, untul il punem la topit iar zaharul il punem intr-un vas mai mic. Peste el punem coaja si sucul de portocala si la sfarsit untul topit si omogenizam bine de tot. Pe o panza alba presaram faina si punem aluatul peste. Intindem un dreptunghi gros de 1 cm. Avem grija sa punem si foarte putina faina pe aluat ca sa putem intinde, altfel se lipeste de sucitor. Daca panza este mai mica impartiti aluatul in doua. se unge cu untul cu portocala care deja este destul de intarit (sa nu curga). Lasam marginile aluatului neunse (1 cm la fiecare margine). Rulam aluatul si il portionam in felii de grosimea unui deget. Din cantitatea asta trebuie sa iasa 24 de felii (ulterior chiflele). Punem fiecare felie cu taietura in sus in fiecare forma din tava care in prealabl a fost unsa cu unt. Acoperim cu film alimentar care a fost uns pe partea care va sta peste aluat, cu putin ulei, pentru a preveni lipirea lui. Lasam tavile cu aluatul la loc putin mai caldut, sa dospeasca, Dupa ce si-a dublat volumul se pun in cuptorul preancalzit la 375F sau 190 c si se coc 12-15 minute sau pana se rumenesc frumos (nu prea tare). Am observat ca sucul de portocala este exact suficient in compozitie si topeste zaharul exact bine. El se scurge prin aluat si lasa pe fundul formelor un sirop lipicios si dulce, putin caramelizat, care da un gust foarte bun chiflelor. Tava de muffins cand se pune in cuptor, ar fi bine de pus peste o alta tava pentru ca uneori, daca forma e prea plina de aluat, sucul ce rezulta din topirea zaharului iese afara si murdareste cuptorul aragazului. Cand sant gata coapte se scot din tava imediat. Asa cum am spus la inceput, se pot manca cu unt sau cu mancareSe amesteca ouale in vasul in care urmeaza sa facem aluatul, adaugam zaharul si sarea, mai amestecam putin si lasam deoparte. In alt vas topiti untul si cand este gata se toarna laptele, tot odata, peste el si se ia de pe foc sa nu se incalzeasca prea tare pentru ca va omori drojdia si nu vrem asta. Cu mixerul mergand, se adauga peste amestecul de oua, se omogenizeaza, apoi se adauga drojdia inmuiata in apa calda prevazuta in reteta. Se amesteca putin, Se incepe adaugarea fainii, in ture de cate 150 gr odata. Dupa fiecare portie de faina adaugata se amesteca bine de tot. Dupa ce am pus cea de a patra tura de faina se lasa restul deoparte si se amesteca cu mixerul (spiralele) timp de 5 minute. aluatul trebuie sa fie foarte lipicios> Dupa ce am framantat cele 5 minute ne uitam bine la aluat sa vedem daca se desprinde de pe peretii vasului. Daca nu se desprinde putin de tot, atunci se mai adauga circa 75 gr de faina si se amesteca din nou. Dar mare atentie.... aluatul trebuie sa se desprinde de peretii vasului doar foarte putin si daca punem degetul pe aluat, el se va lipi de degete bine de tot. . niciodata nu se pune mai mult de 650 gr faina sau cel mult inca 75 -pana la 100 gr, depinde de faina pe care o folositi. Se foloseste faina de cea mai buna calitate daca vreti sa aveti chiflele astea pufoase, moi si sa se topeasca in gura. Adunam de pe peretii vasului cu ajutorul unei spatule aluatul si dam forma unei mingi, acoperim cu film alimentar si punem la frigider pana a doua zi. Inainte cu 1 ora de a incepe sa lucram la chifle, scoatem aluatul din frigider. o sa vedem ca a crescut destul de multisor la rece, volumul nu s-a dublat, dar totusi este destul de crescut. Pregatim umplutura. Radem coaja de la o portocala, stoarcem sucul de la o jumatate, untul il punem la topit iar zaharul il punem intr-un vas mai mic. Peste el punem coaja si sucul de portocala si la sfarsit untul topit si omogenizam bine de tot. Pe o panza alba presaram faina si punem aluatul peste. Intindem un dreptunghi gros de 1 cm. Avem grija sa punem si foarte putina faina pe aluat ca sa putem intinde, altfel se lipeste de sucitor. Daca panza este mai mica impartiti aluatul in doua. se unge cu untul cu portocala care deja este destul de intarit (sa nu curga). Lasam marginile aluatului neunse (1 cm la fiecare margine). Rulam aluatul si il portionam in felii de grosimea unui deget. Din cantitatea asta trebuie sa iasa 24 de felii (ulterior chiflele). Punem fiecare felie cu taietura in sus in fiecare forma din tava care in prealabl a fost unsa cu unt. Acoperim cu film alimentar care a fost uns pe partea care va sta peste aluat, cu putin ulei, pentru a preveni lipirea lui. Lasam tavile cu aluatul la loc putin mai caldut, sa dospeasca, Dupa ce si-a dublat volumul se pun in cuptorul preancalzit la 375F sau 190 c si se coc 12-15 minute sau pana se rumenesc frumos (nu prea tare). Am observat ca sucul de portocala este exact suficient in compozitie si topeste zaharul exact bine. El se scurge prin aluat si lasa pe fundul formelor un sirop lipicios si dulce, putin caramelizat, care da un gust foarte bun chiflelor. Tava de muffins cand se pune in cuptor, ar fi bine de pus peste o alta tava pentru ca uneori, daca forma e prea plina de aluat, sucul ce rezulta din topirea zaharului iese afara si murdareste cuptorul aragazului. Cand sant gata coapte se scot din tava imediat. Asa cum am spus la inceput, se pot manca cu unt sau cu mancare