Detalii Piept de Pui Umplut
Pentru inceput se prepara umplutura. Se curata morcovii, ceapa si se taie cubulete. Acestea se calesc in unt, dupa 10 minute se adauga ciupercile (dupa ce le-am spalat) taiate bucatele micute. Se mai lasa 5 minute sa se patrunda, dar cu capac pe tigaie. Dupa ce am oprit focul, compozitia se lasa sa se raceasca, dupa care se amesteca cu ouale batute bine. Compozitia se amesteca bine, dupa care adaugam piper si sare dupa gust. La final adaugam patrunjelul taiat marunt. Acesta se pune dupa gust. Compozitia obtinuta se lasa deoparte pana cand preparam pieptul de pui. Pieptul de pui, se desparde in doua, se taie (fiecare bucata) pe laterala, obtinandu-se o bucata mai mare. Fiecare bucata se bate pe rand, ca pentru snitel. Atentie: Bucatiile de carne obtinute trebuie sa fie maricele, in asa fel in cat sa se poata rula. Aceste bucati de carne se umplu pe rand cu compozitia obtinuta, punandu-se si zeama obtinuta in umplutura. Bucatiile de carne se ruleaza in asa fel incat sa nu curga compozitia. Pieptul de pui se prinde cu scobitori, pentru a oprii curgerea compozitiei. Atentie: Pana sa folositi scobitoriile le puteti tine in apa pentru a nu se arde la cuptor!!! Pieptul de pui se aseaza in tava (cu partea prinsa cu scobitori in sus), se sareaza putin, se pune uleiul, dupa care se pune apa pana la jumatatea bucatiilor de carne. Tava se pune la cuptor si se lasa la foc potrivit. Se lasa pana ce pieptul de pui s-a patruns, daca apa scade in timpul fierberii, iar puiul nu este gata se mai adauga putina apa din cand in cand.
Pentru inceput se prepara umplutura. Se curata morcovii, ceapa si se taie cubulete. Acestea se calesc in unt, dupa 10 minute se adauga ciupercile (dupa ce le-am spalat) taiate bucatele micute. Se mai lasa 5 minute sa se patrunda, dar cu capac pe tigaie. Dupa ce am oprit focul, compozitia se lasa sa se raceasca, dupa care se amesteca cu ouale batute bine. Compozitia se amesteca bine, dupa care adaugam piper si sare dupa gust. La final adaugam patrunjelul taiat marunt. Acesta se pune dupa gust. Compozitia obtinuta se lasa deoparte pana cand preparam pieptul de pui. Pieptul de pui, se desparde in doua, se taie (fiecare bucata) pe laterala, obtinandu-se o bucata mai mare. Fiecare bucata se bate pe rand, ca pentru snitel. Atentie: Bucatiile de carne obtinute trebuie sa fie maricele, in asa fel in cat sa se poata rula. Aceste bucati de carne se umplu pe rand cu compozitia obtinuta, punandu-se si zeama obtinuta in umplutura. Bucatiile de carne se ruleaza in asa fel incat sa nu curga compozitia. Pieptul de pui se prinde cu scobitori, pentru a oprii curgerea compozitiei. Atentie: Pana sa folositi scobitoriile le puteti tine in apa pentru a nu se arde la cuptor!!! Pieptul de pui se aseaza in tava (cu partea prinsa cu scobitori in sus), se sareaza putin, se pune uleiul, dupa care se pune apa pana la jumatatea bucatiilor de carne. Tava se pune la cuptor si se lasa la foc potrivit. Se lasa pana ce pieptul de pui s-a patruns, daca apa scade in timpul fierberii, iar puiul nu este gata se mai adauga putina apa din cand in cand. Pieptul de pui se serveste cald, dupa ce am scos scobitoriile, alaturi de garnitura dorita. Eu am servit langa sosul de praz: http: //www. Reteteculinare. Ro/forum/discutii/sos_de_praz-9964/ Pofta buna!!!