Taiati in bucatele mici legumele spalate si curatate. Nu indepartati semintele si vinisoarele de la ardeii iuti. Puneti-le la calit in putin ulei incins si amestecati ocazional, pana se inmoaie bine. Adaugati circa 100- 200 ml apa calda si fierbeti in continuare, la foc potrivit spre mic, pana scade zeama, iar legumele devin ca un sos gros. Daca in timpul calirii, legumele lasa mai multa zeama, nu mai adaugati apa, sau adaugati treptat si cate putina, pe timpul fierberii. Lasati la racit. Puteti sa lasati sosul cu bucatele sau sa-l pasati. Puneti in borcane cu filet si dati la frigider unde se pot pastra pana in 4 luni. Serviti mai ales cu friptura, carne la gratar, dar este la fel de buna langa cartofi prajiti, iar daca va place, il puteti servi simplu, pe paine.

Taiati in bucatele mici legumele spalate si curatate. Nu indepartati semintele si vinisoarele de la ardeii iuti. Puneti-le la calit in putin ulei incins si amestecati ocazional, pana se inmoaie bine. Adaugati circa 100- 200 ml apa calda si fierbeti in continuare, la foc potrivit spre mic, pana scade zeama, iar legumele devin ca un sos gros. Daca in timpul calirii, legumele lasa mai multa zeama, nu mai adaugati apa, sau adaugati treptat si cate putina, pe timpul fierberii. Lasati la racit. Puteti sa lasati sosul cu bucatele sau sa-l pasati. Puneti in borcane cu filet si dati la frigider unde se pot pastra pana in 4 luni. Serviti mai ales cu friptura, carne la gratar, dar este la fel de buna langa cartofi prajiti, iar daca va place, il puteti servi simplu, pe paine.