Detalii Cornuri cu Susan
- Se framanta aluatul din unt, galbenusuri, drojdie dizolvata in 20 ml lapte (puneti initial 20 ml lapte, asa cum este mentionat in reteta cartii iar ulterior daca este necesar adaugati lapte in plus, pana la obtinerea consistentei dorite a aluatului), sare, faina. Aluatul este usor de framantat (adaugati faina si respectiv lapte in plus daca dvs. Considerati ca este necesar. Se modeleaza aluatull framantat sub forma unei sfere, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa sa dospeasca intr-un loc mai caldut (desi in reteta cartii nu este mentionat, eu am lasat aluatul sa dospeasca la cald aproximativ 1 ora - timp in care aluatul isi dibleaza aproape volumul). Sfera de aluat dospit se pune pe suprafata de lucru infainata in prealabil. - Se intinde o foaie cu ajutorul sucitorului. Se taie forme triunghiulare de aluat (de dimensiunea dorita - in functie de marimea cornurilor pe care doriti sa la obtineti), care se ruleaza ulterior (de la baza triunghiului spre varf). Se obtin in acest mod cornuri care (optional) se indoaie usor la capete. - Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt. Se incalzeste cuptorul. - Se pun in tava cornurile modelate. Se pensuleaza cu ou batut si se presara seminte de susan la suprafata. - Se coc timp de aproximativ 20 - 25 de minute, pe nivelul intermediar al cuptorului la foc moderat. - Se scot din cuptor cand dobandesc o culoare frumoasa aurie. Se lasa sa se raceasca acoperite cu un prosop subtire de bucatarie la temperatura camerei.- Se framanta aluatul din unt, galbenusuri, drojdie dizolvata in 20 ml lapte (puneti initial 20 ml lapte, asa cum este mentionat in reteta cartii iar ulterior daca este necesar adaugati lapte in plus, pana la obtinerea consistentei dorite a aluatului), sare, faina. Aluatul este usor de framantat (adaugati faina si respectiv lapte in plus daca dvs. Considerati ca este necesar. Se modeleaza aluatull framantat sub forma unei sfere, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa sa dospeasca intr-un loc mai caldut (desi in reteta cartii nu este mentionat, eu am lasat aluatul sa dospeasca la cald aproximativ 1 ora - timp in care aluatul isi dibleaza aproape volumul). Sfera de aluat dospit se pune pe suprafata de lucru infainata in prealabil. - Se intinde o foaie cu ajutorul sucitorului. Se taie forme triunghiulare de aluat (de dimensiunea dorita - in functie de marimea cornurilor pe care doriti sa la obtineti), care se ruleaza ulterior (de la baza triunghiului spre varf). Se obtin in acest mod cornuri care (optional) se indoaie usor la capete. - Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt. Se incalzeste cuptorul. - Se pun in tava cornurile modelate. Se pensuleaza cu ou batut si se presara seminte de susan la suprafata. - Se coc timp de aproximativ 20 - 25 de minute, pe nivelul intermediar al cuptorului la foc moderat. - Se scot din cuptor cand dobandesc o culoare frumoasa aurie. Se lasa sa se raceasca acoperite cu un prosop subtire de bucatarie la temperatura camerei. Reteta aceasta am gasit-o in cartea 555 de retete culinare de la o generatie la alta . Am modificat (putin) reteta in sensul ca nu am pus cascaval la suprafata ci seminte de susan si am pensulat cornurile cu ou batut. Atunci cand am framantat aluatul, am adaugat aproximativ 100 ml lapte in plus fata de ingredientele specificate de autori in cadrul retetei, pentru a obtine un aluat de consistenta potrivita .