Eu si sotul meu ne-am ganidt sa adoptam un catel de mici dimensiuni, deoarece locuim in apartament, insa nu prea stiam informatii despre rase de catei, de aceea am rugat-o pe o buna prietena de familie sa ne recomande o rasa de catei, pentru ca ea simpatizeaza foarte mult animalele de companie si dupa parerea mea stie absolut orice la capitolul acesta. Ea ne-a recomandat un catel de rasa Chihuahua, spunand-ne ca e printre cele mai mici rase de catei, avand un aspect fizic si niste ochisori foarte draguti.

Am cautat cateva anunturi cu oameni care vand catei din aceasta rasa, am luat legatura cu un om, spunandu-ne ca are un catel de 5 luni si costa 300 lei, un pret relativ ok fata de alte anunturi. Dupa aceea am mers la locatia dansului si ne-a prezentat catelul. Am avut o impresie pozitiva asupra catelului, era foarte frumos si ingrijit, iar in acelasi timp jucaus. In final, eu si sotul meu am ales sa-l cumparam, primind si o lesa bonus pentru catel din partea vanzatorului.

N-a durat foarte mult si deja s-a invatat in compania noastra, nu prea este speriat, mai ales ca-i facem toate poftele, in sensul ca ii cumparam mancarea necesara de la magazinul veterinar si tot ce are nevoie, insa cu copiii nu prea se intelege pentru ca-l fugaresc.

Culoarea catelului pe care-l avem este un maroniu-roscat, insa culorile pot varia, dupa cum am inteles, adica exista si culori de alb, negru, cafeniu si o multitudine de cobinatii.

Sa fiu sincera, cand vine un musafir pe la noi, acest catel nu se potoleste din latrat, pur si simplu, mai ales cand cineva il provoaca, catelul se enerveaza si devine si mai agresiv.

Eu consider, cat si sotul meu ca acest catel este un membru special al familiei, in ciuda faptului ca este foarte mic, pentru ca devine foarte implicat in viata noastra, isi doreste foarte mult sa te joci cu el, sa-l scoti pe afara, adica pe scurt isi doreste atentia stapanului. Ochisorii lui sunt foarte dragalasi ce-ti da impresia ca lacrimeaza, de aceea il alintam de fiecare data in prezenta noastra.

In concluzie, eu si sotul meu va recomandam cu incredere aceasta rasa de caini, insa nu si in prezenta copiilor dumneavoastra, mai ales daca sunt foarte mici, pentru ca un catel din rasa Chihuahua se enerveaza foarte usor daca se simt provocati, insa nu consideram ca pot creea probleme, tinand cont de dimensiunea acestei rase.

Voi ce parere aveti de rasa Chihuahua?