- Vasul termorezistent se pastreaza la rece timp de 1 ora. Se tapeteaza vasul cu folie din plastic. - Se pregateste gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj. - Pentru primul strat: se mixeaza piureul simplu de morcovi cu 1/4 lingurita cu zahar, un varf de cutit cu nucsoara, 40 g mascarpone, sare si piper alb dupa preferinte. Se amesteca aceste ingrediente cu 4 g gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj. Se aseaza aceasta compozitie in vasul pregatit, niveland suprafata. - Se adauga la suprafata (optional) frunze de patrunjel maruntite. Vasul se pastreaza la rece timp de aproximativ o ora - o ora si jumatate. - Pentru al doilea strat: se mixeaza piureul simplu de conopida cu 50 g mascarpone si 1 lingurita frunze de patrunjel maruntit. Se adauga 8, 5 g gelatina preparata conform insructiunilor de pe ambalaj, amestecand compozitia. Se adauga prazul maruntit in prealabil in blender, boabele de mazare si ardeiul rosu taiat bucatele, amestecand usor. Se aseaza aceasta compozitie peste primul strat, niveland suprafata. Vasul se pastreaza la rece timp de aproximativ o ora - o ora si jumatate. - Pentru al treilea strat: se mixeaza piureul de brocoli cu 90 g mascarpone, usturoiul si chimenul. Se adauga 10 g gelatina preparata conform insructiunilor de pe ambalaj, amestecand compozitia. Vasul se pastreaza la rece timp de aproximativ o ora - o ora si jumatate. - Se rastoarna vasul pe un platou. Se desprinde folia alimentara. - Se presara la suprafata frunze de patrunjel maruntite. - Se feliaza dupa preferinta inainte de servire.- Vasul termorezistent se pastreaza la rece timp de 1 ora. Se tapeteaza vasul cu folie din plastic. - Se pregateste gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj. - Pentru primul strat: se mixeaza piureul simplu de morcovi cu 1/4 lingurita cu zahar, un varf de cutit cu nucsoara, 40 g mascarpone, sare si piper alb dupa preferinte. Se amesteca aceste ingrediente cu 4 g gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj. Se aseaza aceasta compozitie in vasul pregatit, niveland suprafata. - Se adauga la suprafata (optional) frunze de patrunjel maruntite. Vasul se pastreaza la rece timp de aproximativ o ora - o ora si jumatate. - Pentru al doilea strat: se mixeaza piureul simplu de conopida cu 50 g mascarpone si 1 lingurita frunze de patrunjel maruntit. Se adauga 8, 5 g gelatina preparata conform insructiunilor de pe ambalaj, amestecand compozitia. Se adauga prazul maruntit in prealabil in blender, boabele de mazare si ardeiul rosu taiat bucatele, amestecand usor. Se aseaza aceasta compozitie peste primul strat, niveland suprafata. Vasul se pastreaza la rece timp de aproximativ o ora - o ora si jumatate. - Pentru al treilea strat: se mixeaza piureul de brocoli cu 90 g mascarpone, usturoiul si chimenul. Se adauga 10 g gelatina preparata conform insructiunilor de pe ambalaj, amestecand compozitia. Vasul se pastreaza la rece timp de aproximativ o ora - o ora si jumatate. - Se rastoarna vasul pe un platou. Se desprinde folia alimentara. - Se presara la suprafata frunze de patrunjel maruntite. - Se feliaza dupa preferinta inainte de servire. Am lasat platoul cu aperitive aproximativ 10 minute la temperatura camerei inainte de servire. * - morcovii se fierb in apa cu sare, se strecoara, se lasa sa se scurga de apa si se paseaza in blender ** - buchetelele de conopida se fierb in apa cu sare, se strecoara si se paseaza in blender *** - buchetele de brocoli se fierb in apa cu sare, se lasa sa se scurga de apa apoi se paseaza in blender