Vreau sa vorbesc despre acest subiect, in care consta, ce bautura dintre cele 2 brand-uri mondiale as putea alege din punct de vedere al gustului , al ingredientelor si cu ce ne pot afecta pe noi.

Dupa cum stiti, cele 2 sucuri se gasesc in orice magazin, fie la sticla, fie la doza. Cumparatorul, deseori, cumpara pe cea care arata mai frumos sau care e mai aproape de ei, dar ei nu stiu ca au dreptul de a alege si pot lua sucul dorit.

Cu un an In urma nici eu nu stiam pe care sa aleg, din punct de vedere al sanatatii, Coca Cola sau Pepsi, 2 sucuri care sunt vandute in orice tara a lumii.

Manipularea oamenilor consta cel mai mult in publicitatea care apare la TV/internet cu diferite campanii, putem spune ca brand-ul Coca Cola bate acest capitol si poate de asta cei mai multi opteaza sa bea Coca Cola si nu Pepsi, deoarece este mai la moda sau pot castiga diferite premii. De exemplu, daca stiti, la inceputul verii, cei de la Coca Cola au facut o campanie cu premii la festivalul Untold de la Cluj, aceasta consta in bilete/abonamente, de asemenea scumpe, din 1000 sticle Coca Cola, 1 era castigatoare, dandu-I sansa posesorului sa mearga la acest festival un vin diferiti artisti internationali.

Cei mai multi aseamana cele 2 sucuri si nu stiu ce ingrediente contin fiecare, putem spune ca din privinta gustului, Pepsi duce la ceva citric, in timp ce Coca Cola este caracterizata de un gust speicific de stafide si vanilie. De aceea, din punct de vedere nutritional Pepsi are putin mai mult zahar, mai multe calorii si cafeina, iar Coca Cola avand mai mult sodiu.

Compania celor de la Coca Cola, au negat timp de 126 de ani ca in bautura ar utiliza ingredienti periculosi , cum ar fi cofeina, zaharul, acizi care afecteaza smaltul dintilor si cocaina. Compania a fost nevoita sa recunoasca in anul 1903 ca bautura contine o cantitate semnificativa de cocaina, iar acum videoclipul publicitar sugereaza ca bauturile Coca Cola contin mai mult zahar. Aproximativ doua treimi din adultii nord americani sunt supraponderali sau obezi vor afla din reclama Coca-Cola ca „daca mananci mai multe calorii decat poti sa arzi, iei in greutate” si ca zaharul din sucuri poate juca un rol important in acest proces. Aceasta reclama este difuzata in retelele de cablu TV din Statele Unite.

Ingredientele celor 2 bauturi racoritoare sunt urmatoarele:
Coca Cola, varianta simpla: apa, zahar, dioxid de carbon, colorant caramel E 150d, acidifiant acid fosforic, arome naturale, cofeina.
Pepsi, varianta simpla: apa, dioxid de carbon, sirop de fructoza din porumb, zahar, colorant caramel E 150d, acidifiant acid fosforic, cofeina, aroma naturala de cola.

Siropul de fructoza, ingredientul care atrage atentia, in ca se regaseste doar in Pepsi este siropul de fructoza din porumb, acesta fiind mai ieftin ca zaharul, asa ca este folosit in cantitati mai mari. S-au facut niste studii, conform carora ar putea provoca obezitate , diabet, hipertensiune arteriala, cancer, afecteaza memoria sau capacitatea de invatare. Indulcitorul acesta de regaseste atat in sucuri, cat si in iaurturi, paine, cereale , ketchup si maioneza.

Voi ce preferati dintre Coca Cola sau Pepsi?