Voi ce bautura preferati sa beti in aceste zile toride de vara? Pentru ca, eu, sa fiu sincera, aleg sa beau „Mojito”, un cocktail pe baza de limete si menta de care, pot spune, ma racoreste si ma hidrateaza, in acelasi timp.

Pot sa spun ca imi place mai mult sa beau un asa zis Mojito, decat o limonada, deoarece imi place mult mai mult gustul de limeta, decat cel de lamaie, iar ingredientul supriza care schimba situatia in privinta Mojito-ului este romul, dar nu orice rom, ci alb.

Eu prefer sa fac acest cocktail acasa, pentru ca la un bar sau la o terasa costa chiar mult pentru o bautura. Este adevarat, are un gust foarte bun si merita sa beti o asemenea bautura de origine traditionala cubaneza, insa daca aveti ingredientele necesare, mai bine o preparati acasa, fiind intr-o cantitate mult mai mare.

Sotul meu este placut surprins de faptul ca prepar un Mojito foarte bun, la fel ca cel de la baruri sau terase, eu in acelasi timp fiind bucuroasa de parerea lui. Insa copiii nu au nici-o parere de acest Mojito, pentru ca nu-i lasam sa consume, avand varste mici, deoarece aceasta bautura contine rom.

Ingrediente:
- rom alb: 60 ml
- sifon sau apa minerala: 30 ml
- limeta: ½ bucata
- zahar: 1 lingurita
- menta: 12 frunze
- gheata: cateva cuburi, intregi si fulgi

Modul de preparare este urmatorul:
1. Intr-un pahar inalt de cocktail puneti zaharul si jumatatea de limeta, taind-o in sferturi. Striviti totul folosind un pistil, iar scopul este de a elibera sucul si aroma din limeta, amestecand bine cu zaharul.
2. Adaugati frunzele de menta in pahar si amestecati-le pentru a elibera aroma. De obicei, barmanii le plesnesc intre palme ca si cand ar aplauda, inainte de a le pune in cocktail.
3. Adaugati fulgii de gheata, romul si apa minerala (in cazul in care nu stiti cum sa obtineti fulgi de gheata in lipsa vreunui dispozitiv, puteti sa puneti cuburile in mai multe pungi si sa le striviti cu ciocanul de snitele sau sa dati cu ele de pamant). Amestecati un pic si adaugati cuburile de gheata.
4. Este foarte important ca zaharul sa fie bine dizolvat, limeta sa fie aromata si romul sa fie de buna calitate.
5. Puteti servi cu moderatie, iar in acelasi timp cu pofta!

Dupa parerea mea, acest cocktail, mai precis Mojito, se prepara foarte usor, daca aveti ingredientele necesare, insa trebuie sa fiti atenti la fiecare detaliu, pentru a iesio bautura buna, exact ca cele de la terase, unde iesiti la intalnire.

Aspectul acestei bauturi arata foarte bine, de o culoare partial verde de la 2 ingrediente principale: limeta si menta. Insa gustul e la fel de minunat ca si aspectul, dar trebuie sa avem grija la consum, deoarece contine rom, iar in cantitati mari de Mojito baute am putea sa ne simtim un pic rau.

Voi ce parere aveti de Mojito? Preferati s-o serviti la o terasa sau va veti gandi s-o preparati acasa?