Fasolea se lasa in apa de pe o zi pe alta, schimbandui-se apa din cand in cand. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, Dupa care se adauga putina apa si boabele de fasole (fara apa in care au stat). Se adauga iarasi apa cat sa depaseasca fasolea cu aproximativ 10 cm. Cand a dat prima data in clocot, adaugam o lingurita de inox in oala pentru a fierbe mai repede. Se pune capacul si se lasa sa fiarba asa la foc mic. Daca apa a scazut si fasolea nu s-a fiert, se mai adauga apa fiarta pana ce aceasta fierbe. Atentie: Se adauga apa fiarta nu rece!!! In timp ce fasolea fierbe se prepara pasta de usturoi. Usturoiul se curata si se zdrobeste in presa de usturoi. Se pune sare si se freaca bine, duca care se pune uleiul firicel subtire, pana ce devine de consistenta unei maioneze. Aceasta se pune la frigider pana cand o folosim, pentru a evita taierea acesteia. Cand fasolea este pe jumatate fiarta, adaugam ardeiul taiat felii subtirele si carnea taiata cubulete de aproximativ 2-3 cm. Se lasa la fiert pana ce carnea se fierbe, dupa care adaugam piperul, oregano, usturoiul si sarea dupa gust. Se mai lasa sa fiarba putin, aproximativ 5 minute, dupa care adaugam patrunjelul si oprim focul. Se pune mancarea de fasole in farfurii si se rade imediat cascaval pe deasupra. Pasta de usturoi se pune pe feliute de paine prajita si se servescte langa mancarea de fasole.

Fasolea se lasa in apa de pe o zi pe alta, schimbandui-se apa din cand in cand. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, Dupa care se adauga putina apa si boabele de fasole (fara apa in care au stat). Se adauga iarasi apa cat sa depaseasca fasolea cu aproximativ 10 cm. Cand a dat prima data in clocot, adaugam o lingurita de inox in oala pentru a fierbe mai repede. Se pune capacul si se lasa sa fiarba asa la foc mic. Daca apa a scazut si fasolea nu s-a fiert, se mai adauga apa fiarta pana ce aceasta fierbe. Atentie: Se adauga apa fiarta nu rece!!! In timp ce fasolea fierbe se prepara pasta de usturoi. Usturoiul se curata si se zdrobeste in presa de usturoi. Se pune sare si se freaca bine, duca care se pune uleiul firicel subtire, pana ce devine de consistenta unei maioneze. Aceasta se pune la frigider pana cand o folosim, pentru a evita taierea acesteia. Cand fasolea este pe jumatate fiarta, adaugam ardeiul taiat felii subtirele si carnea taiata cubulete de aproximativ 2-3 cm. Se lasa la fiert pana ce carnea se fierbe, dupa care adaugam piperul, oregano, usturoiul si sarea dupa gust. Se mai lasa sa fiarba putin, aproximativ 5 minute, dupa care adaugam patrunjelul si oprim focul. Se pune mancarea de fasole in farfurii si se rade imediat cascaval pe deasupra. Pasta de usturoi se pune pe feliute de paine prajita si se servescte langa mancarea de fasole. Se serveste cu paine prajita unsa cu pasta de usturoi. Aceasta pasta servita pe paine prajita, se poate inlocuii cu crutoane cu usturoi. Pofta buna!!!