Pentru carne: Puneti painea la inmuiat in apa rece. Tocati marunt ceapa uscata, separat ceapa verde si patrunjelul, pastrand cateva frunze pentru ornat. Framantati bine carnea tocata impreuna cu ceapa uscata, painea stoarsa, mustarul, ouale intregi, apa (adaugata treptat) si condimentati cu sare, piper, paprika, dupa gust. Modelati compozitia sub forma rotunda sau de rulou, direct intr-un vas termorezistent, uns bine cu unt. Dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 30 min. Intre timp, amestecati ceapa verde, patrunjelul, pesmetul, cascavalul, albusul usor batut si paprika, dupa gust. Presarati uniform compozitia obtinuta peste carne si dati din nou la cuptor pentru inca 15- 20 min sau pana ce carnea este facuta si prinde deasupra o crusta crocanta, frumos rumenita. Pentru garnitura: Puneti la fiert separat, pentru circa 15 min, in apa usor sarata, morcovii taiati rondele si conopida desfacuta bucatele sau pana ce legumele sunt facute. Scurgeti si pastrati o parte din apa in care au fiert morcovii. Intre timp, caliti putin faina si curry in untul incins. Stingeti cu lapte si cu 100- 150 ml din apa oprita. Lasati pe foc mic, amestecand continuu, pana ce sosul incepe sa se ingroase putin. Adaugatilegumele fierte si scurse, ceapa si patrunjelul verde si lasati pe foc mic, fara sa fierbeti, amestecand usor, pana se incalzesc toate ingredientele. Potriviti de sare si piper, dupa gust. Serviti pe un platou punand la mijloc carnea stropita cu putin sos din tava si garnitura de jur- imprejur. Ornati cu patrunjel verde, tocat marunt.

Pentru carne: Puneti painea la inmuiat in apa rece. Tocati marunt ceapa uscata, separat ceapa verde si patrunjelul, pastrand cateva frunze pentru ornat. Framantati bine carnea tocata impreuna cu ceapa uscata, painea stoarsa, mustarul, ouale intregi, apa (adaugata treptat) si condimentati cu sare, piper, paprika, dupa gust. Modelati compozitia sub forma rotunda sau de rulou, direct intr-un vas termorezistent, uns bine cu unt. Dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 30 min. Intre timp, amestecati ceapa verde, patrunjelul, pesmetul, cascavalul, albusul usor batut si paprika, dupa gust. Presarati uniform compozitia obtinuta peste carne si dati din nou la cuptor pentru inca 15- 20 min sau pana ce carnea este facuta si prinde deasupra o crusta crocanta, frumos rumenita. Pentru garnitura: Puneti la fiert separat, pentru circa 15 min, in apa usor sarata, morcovii taiati rondele si conopida desfacuta bucatele sau pana ce legumele sunt facute. Scurgeti si pastrati o parte din apa in care au fiert morcovii. Intre timp, caliti putin faina si curry in untul incins. Stingeti cu lapte si cu 100- 150 ml din apa oprita. Lasati pe foc mic, amestecand continuu, pana ce sosul incepe sa se ingroase putin. Adaugatilegumele fierte si scurse, ceapa si patrunjelul verde si lasati pe foc mic, fara sa fierbeti, amestecand usor, pana se incalzesc toate ingredientele. Potriviti de sare si piper, dupa gust. Serviti pe un platou punand la mijloc carnea stropita cu putin sos din tava si garnitura de jur- imprejur. Ornati cu patrunjel verde, tocat marunt.