- se fierbe sparanghelul 2 minute de cind incepe sa clocoteasca in apa cu putina sare, daca este sparanghel subtire ca cel folosit de mine (vezi poze) sau 10 minute pentru alt soi de sparanghel - il scotem din apa in care a fiert si il trecem pe sub jet de apa rece - facem buchetele de sparanghel de dimensiunea dorita si invelim fiecare buchet cu una sau doua felii de bacon, lasam virfurile sparanghelului liber - punem buchetele direct in tava si presaram peste bacon cascavalul (o parte cuburi mici si o parte ras) - coacem in cuptorul deja incalzit la 200 c pina cind cascavalul se topeste si face crusta aurie (vreo 10 minute)- se fierbe sparanghelul 2 minute de cind incepe sa clocoteasca in apa cu putina sare, daca este sparanghel subtire ca cel folosit de mine (vezi poze) sau 10 minute pentru alt soi de sparanghel - il scotem din apa in care a fiert si il trecem pe sub jet de apa rece - facem buchetele de sparanghel de dimensiunea dorita si invelim fiecare buchet cu una sau doua felii de bacon, lasam virfurile sparanghelului liber - punem buchetele direct in tava si presaram peste bacon cascavalul (o parte cuburi mici si o parte ras) - coacem in cuptorul deja incalzit la 200 c pina cind cascavalul se topeste si face crusta aurie (vreo 10 minute) - se serveste cald sau rece, este un fel principal de mincare sau un aperitiv