Lasati aluatul la dezghetat. Curatati cartofii de coaja si taiati-i rondele subtiri (0, 4 cm grosime) Caliti ceapa in untul incins pana se inmoaie. Adaugati ciupercile feliate (eu am avut hribe), usturoiul si caliti in continuare pana sunt facute si zeama scazuta. Condimentati cu sare, piper, dupa gust, dati deoparte si inglobati baconul / kaizerul feliat si patrunjelul verde. Asezati o foaie de aluat intr-un vas termorezistent potrivit ca marime, astfel incat aceasta sa depaseasca de jur imprejur marginile vasului. Puneti peste aluat, alternativ, un strat de cartofi, usor suprapusi ca si tiglele, condimentati-i de fiecare data cu sare si piper, apoi repartizati uniform din compozitia cu ciuperci si bacon, pana se termina ingredientele sau ajungeti la gura vasului, avand grija ca ultimul strat sa fie de cartofi. Aduceti surplusul de aluat peste umplutura, apoi acoperiti cu cealalta foaie de aluat, lipind bine marginile cu putina apa si prin presare. Ungeti cu galbenus usor batut cu 1 lingurita de apa. Dati la cuptorul incins, pentru aproximativ 75 min, la foc potrivit spre mic sau pana ce placinta este facuta si aluatul crescut si frumos rumenit. Scoateti vasul si imediat taiati un capacel mic din partea de sus a aluatului. Turnati smantana, agitati putin vasul ca aceasta sa se imprastie uniform in interiorul placintei, puneti la loc partea taiata si dati din nou la cuptorul stins pentru inca 15 min. Serviti feliata, cat este calda, ca aperitiv sau fel principal.

Lasati aluatul la dezghetat. Curatati cartofii de coaja si taiati-i rondele subtiri (0, 4 cm grosime) Caliti ceapa in untul incins pana se inmoaie. Adaugati ciupercile feliate (eu am avut hribe), usturoiul si caliti in continuare pana sunt facute si zeama scazuta. Condimentati cu sare, piper, dupa gust, dati deoparte si inglobati baconul / kaizerul feliat si patrunjelul verde. Asezati o foaie de aluat intr-un vas termorezistent potrivit ca marime, astfel incat aceasta sa depaseasca de jur imprejur marginile vasului. Puneti peste aluat, alternativ, un strat de cartofi, usor suprapusi ca si tiglele, condimentati-i de fiecare data cu sare si piper, apoi repartizati uniform din compozitia cu ciuperci si bacon, pana se termina ingredientele sau ajungeti la gura vasului, avand grija ca ultimul strat sa fie de cartofi. Aduceti surplusul de aluat peste umplutura, apoi acoperiti cu cealalta foaie de aluat, lipind bine marginile cu putina apa si prin presare. Ungeti cu galbenus usor batut cu 1 lingurita de apa. Dati la cuptorul incins, pentru aproximativ 75 min, la foc potrivit spre mic sau pana ce placinta este facuta si aluatul crescut si frumos rumenit. Scoateti vasul si imediat taiati un capacel mic din partea de sus a aluatului. Turnati smantana, agitati putin vasul ca aceasta sa se imprastie uniform in interiorul placintei, puneti la loc partea taiata si dati din nou la cuptorul stins pentru inca 15 min. Serviti feliata, cat este calda, ca aperitiv sau fel principal.