Detalii Peste cu Salata de Sfecla
Ingrediente:
Pentru peste: -500 g file de peste alb -500 ml iaurt sau sana -1 ardei gras,
rosu,
taiat cubulete -100 ml smantana grasa -cascaval ras,
dupa gust,
pentru sos -2 oua -1 legatura busuioc proaspat,
tocat marunt sau 1 lingura busuioc uscat -1 legatura patrunjel verde,
tocat marunt -3- 4 catei de usturoi,
zdrobiti -cascaval ras -unt -ulei de masline -sare -piper Pentru salata de sfecla: -2- 3 buc sfecla rosie,
coapta sau fiarta si taiata bucatele -100 g branza proaspata de vaci -1- 3 linguri ulei de masline,
dupa gust si preferinta -1-2 legaturi de ceapa verde,
taiata rondele fine -1 legatura de patrunjel verde,
tocat marunt -sare -piper,
proaspat macinat
Pentru salata de sfecla: Amestecati intr-un bol, cubuletele de sfecla rosie, ceapa si patrunjelul, maruntite. Adaugati branza de vaci, condimentati cu sare, piper, dupa gust si omogenizati usor, fara sa sfarmati prea mult branza de vaci. Puneti cateva linguri de ulei de masline, scuturati de cateva ori bolul si dati la rece pentru cel putin 1 ora. Pentru peste: Amestecati intr-un bol iaurtul cu din patrunjelul verde, busuiocul si usturoiul zdrobit. Dati la rece, cel putin 30 min. Intre timp, spalati fileurile, uscati si condimentati cu sare si piper, pe ambele fete, dupa gust. Prajiti-le in ulei incins, la foc potrivit, cate 1 min pe fiecare parte. Puneti-le una langa alta intr-un vas termorezistent, uns cu unt. Inglobati ouale, smantana, cascavalul ras (dupa gust), ardeiul rosu, in amestecul cu iaurt, condimentati cu sare si piper, dupa gust si turnati peste fileurile de peste, astfel incat acestea sa fie complet acoperite. Dati la cuptorul incins, la foc mediu pentru aproximativ 30 min. Cu 10- 15 min inainte de a fi gata, presarati uniform cascaval ras si restul de patrunjel verde. Dati din nou la cuptor pana ce pestele este facut si deasupra a prins o crusta frumos rumenita.
Pentru salata de sfecla: Amestecati intr-un bol, cubuletele de sfecla rosie, ceapa si patrunjelul, maruntite. Adaugati branza de vaci, condimentati cu sare, piper, dupa gust si omogenizati usor, fara sa sfarmati prea mult branza de vaci. Puneti cateva linguri de ulei de masline, scuturati de cateva ori bolul si dati la rece pentru cel putin 1 ora. Pentru peste: Amestecati intr-un bol iaurtul cu din patrunjelul verde, busuiocul si usturoiul zdrobit. Dati la rece, cel putin 30 min. Intre timp, spalati fileurile, uscati si condimentati cu sare si piper, pe ambele fete, dupa gust. Prajiti-le in ulei incins, la foc potrivit, cate 1 min pe fiecare parte. Puneti-le una langa alta intr-un vas termorezistent, uns cu unt. Inglobati ouale, smantana, cascavalul ras (dupa gust), ardeiul rosu, in amestecul cu iaurt, condimentati cu sare si piper, dupa gust si turnati peste fileurile de peste, astfel incat acestea sa fie complet acoperite. Dati la cuptorul incins, la foc mediu pentru aproximativ 30 min. Cu 10- 15 min inainte de a fi gata, presarati uniform cascaval ras si restul de patrunjel verde. Dati din nou la cuptor pana ce pestele este facut si deasupra a prins o crusta frumos rumenita. Serviti cat este cald, portionand in farfurie peste si sos, presarat cu putin patrunjel verde si cubulete de ardei gras, rosu, alaturi de salata rece de sfecla rosie.
Etichete:
oua,
ceapa,
verdeata,
cascaval,
usturoi,
rosii,
unt,
ardei,
ulei,
smantana,
peste,
branza,
salate,
masline,
retete fara gluten