Frecati bine untul cu faina pana cand aceasta este complet inglobata si obtineti o crema spumoasa. Impartiti cantitatea in patru parti si dati deoparte. Framantati un aluat neted si elastic din faina, galbenusuri, apa minerala, iaurt si sare (la nevoie, adaugati 1- 2 linguri faina). Transferati aluatul pe planul de lucru uns cu ulei si impartiti in doua. Intindeti o parte de aluat intr-o foaie de forma patrata si ungeti uniform cu din crema spumoasa de unt. Impartiti imaginar in 3, fiecare latura a patratului si faceti cate 2 taieturi lasand mijlocul netaiat (obtineti astfel, 9 patratele egale de aluat, ce nu sunt desprinse din patratul initial). Pliati patratelele de aluat obtinute spre mijlocul foii, incepand cu colturile si respectand regula ca de fiecare data sa se acopere cu patratelul din partea opusa celui pliat anterior. Dupa plierea colturilor continuati cu patratelele ramase pe mijlocul laturilor, acoperind de fiecare data (conform regulei) un patratel de aluat deja pliat cu opusul lui. In final trebuie sa obtineti o suprapunere de patratele de pe conturul patratului pe patratelul de aluat din mijloc. Rasturnati patratelul de aluat obtinut pe o folie alimentara (partea de sus sa fie jos), infoliati, asezati pe un tocator sau alta suprafata plana si dati la frigider pentru 15 min. Scoateti folia, asezati pe planul de lucru uns cu ulei, intorcand din nou patratelul de aluat (partea de jos sa fie sus), ungeti suprafata aluatului cu putin ulei si intindeti din nou in foaie de aluat sub forma de patrat. Ungeti cu alta din crema de unt, faceti taieturi la fel ca prima data, pliati identic, rasturnati aluatul, infoliati, asezati pe o suprafata plana si dati la rece pentru 30 min. Scoateti aluatul pe planul de lucru uns cu ulei, intindeti-l intr-o foaie de dimensiunea tavii (40 x 28 cm), transferati in tava tapetata cu hartie de copt si intepati din loc in loc cu dintii unei furculite. Turnati deasupra umplutura obtinuta prin amestecarea ingredientelor. Nivelati si acoperiti cu a doua parte de aluat intinsa si ea in foaie. Taiati foaia cruda de deasupra, in bucati de dimensiunea dorita, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, fara sa ajungeti in partea de jos a placintei. Ungeti cu galbenus usor batut si dati la cuptorul preancalzit la 200 grade, pentru aproximativ 40- 50 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este crescut, copt, desfacut in foite si frumos rumenit. Serviti dupa plac, calduta sau rece.

Frecati bine untul cu faina pana cand aceasta este complet inglobata si obtineti o crema spumoasa. Impartiti cantitatea in patru parti si dati deoparte. Framantati un aluat neted si elastic din faina, galbenusuri, apa minerala, iaurt si sare (la nevoie, adaugati 1- 2 linguri faina). Transferati aluatul pe planul de lucru uns cu ulei si impartiti in doua. Intindeti o parte de aluat intr-o foaie de forma patrata si ungeti uniform cu din crema spumoasa de unt. Impartiti imaginar in 3, fiecare latura a patratului si faceti cate 2 taieturi lasand mijlocul netaiat (obtineti astfel, 9 patratele egale de aluat, ce nu sunt desprinse din patratul initial). Pliati patratelele de aluat obtinute spre mijlocul foii, incepand cu colturile si respectand regula ca de fiecare data sa se acopere cu patratelul din partea opusa celui pliat anterior. Dupa plierea colturilor continuati cu patratelele ramase pe mijlocul laturilor, acoperind de fiecare data (conform regulei) un patratel de aluat deja pliat cu opusul lui. In final trebuie sa obtineti o suprapunere de patratele de pe conturul patratului pe patratelul de aluat din mijloc. Rasturnati patratelul de aluat obtinut pe o folie alimentara (partea de sus sa fie jos), infoliati, asezati pe un tocator sau alta suprafata plana si dati la frigider pentru 15 min. Scoateti folia, asezati pe planul de lucru uns cu ulei, intorcand din nou patratelul de aluat (partea de jos sa fie sus), ungeti suprafata aluatului cu putin ulei si intindeti din nou in foaie de aluat sub forma de patrat. Ungeti cu alta din crema de unt, faceti taieturi la fel ca prima data, pliati identic, rasturnati aluatul, infoliati, asezati pe o suprafata plana si dati la rece pentru 30 min. Scoateti aluatul pe planul de lucru uns cu ulei, intindeti-l intr-o foaie de dimensiunea tavii (40 x 28 cm), transferati in tava tapetata cu hartie de copt si intepati din loc in loc cu dintii unei furculite. Turnati deasupra umplutura obtinuta prin amestecarea ingredientelor. Nivelati si acoperiti cu a doua parte de aluat intinsa si ea in foaie. Taiati foaia cruda de deasupra, in bucati de dimensiunea dorita, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, fara sa ajungeti in partea de jos a placintei. Ungeti cu galbenus usor batut si dati la cuptorul preancalzit la 200 grade, pentru aproximativ 40- 50 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este crescut, copt, desfacut in foite si frumos rumenit. Serviti dupa plac, calduta sau rece.