Taiati vinetele spalate si curatate de coaja in cuburi mari. Presarati sare peste ele, amestecati, acoperiti-le cu apa rece si dati deoparte pentru 1 ora. Intre timp, puneti in boluri separate: ceapa, tocati marunt si frunzele de telina, usturoiul feliat si ardeii taiati julien. Taiati rosiile cubulete (le puteti lasa asa sau le puteti transforma in suc, cu ajutorul blenderului). Rumeniti usor feliile de usturoi in 50 ml ulei incins apoi, adaugati vinetele bine scurse si usor presate intre palme. Lasati pe foc circa 10 min, amestecand sau pana ce vinetele sunt moi si sticloase. Scoateti intr-o strecuratoare. Puneti restul de ulei in acelasi vas si caliti ceapa, la foc mic, pana devine aurie. Adaugati ardeiul si sotati in continuare pana ce acesta se inmoaie. Scoateti intr-o strecuratoare. Turnati rosiile cubulete sau sucul obtinut in acelasi vas si fierbeti circa 10 min, amestecand, sau pana ce se ingroasa putin. Readuceti in vas toate legumele, adaugati maslinele, otetul, zaharul, frunzele de telina, lasati la foc mic 5 min, amestecand apoi, sarati si piperati, dupa gust. Fierbeti in continuare 15- 20 min pana ce amestecul se mai ingroasa. Turnati fierbinte in borcanele sterilizate, asezate intr-o tava de aragaz si acoperiti fiecare borcan cu o bucata de folie din aluminiu. Dati la cuptorul incins, micsorand focul la minim, imediat ce introduceti tava si lasati la duns 40 min din momentul in care amestecul incepe sa fiarba in borcan. Scoateti borcanele din cuptor, capsati imediat si puneti-le rasturnate pe capac, la dunst uscat (intre paturi) pana se racesc. Stergeti borcanele, etichetati si dati la camara. Serviti ca aperitiv sau alaturi de friptura, peste, orez sau ca salata de paste, etc.

Taiati vinetele spalate si curatate de coaja in cuburi mari. Presarati sare peste ele, amestecati, acoperiti-le cu apa rece si dati deoparte pentru 1 ora. Intre timp, puneti in boluri separate: ceapa, tocati marunt si frunzele de telina, usturoiul feliat si ardeii taiati julien. Taiati rosiile cubulete (le puteti lasa asa sau le puteti transforma in suc, cu ajutorul blenderului). Rumeniti usor feliile de usturoi in 50 ml ulei incins apoi, adaugati vinetele bine scurse si usor presate intre palme. Lasati pe foc circa 10 min, amestecand sau pana ce vinetele sunt moi si sticloase. Scoateti intr-o strecuratoare. Puneti restul de ulei in acelasi vas si caliti ceapa, la foc mic, pana devine aurie. Adaugati ardeiul si sotati in continuare pana ce acesta se inmoaie. Scoateti intr-o strecuratoare. Turnati rosiile cubulete sau sucul obtinut in acelasi vas si fierbeti circa 10 min, amestecand, sau pana ce se ingroasa putin. Readuceti in vas toate legumele, adaugati maslinele, otetul, zaharul, frunzele de telina, lasati la foc mic 5 min, amestecand apoi, sarati si piperati, dupa gust. Fierbeti in continuare 15- 20 min pana ce amestecul se mai ingroasa. Turnati fierbinte in borcanele sterilizate, asezate intr-o tava de aragaz si acoperiti fiecare borcan cu o bucata de folie din aluminiu. Dati la cuptorul incins, micsorand focul la minim, imediat ce introduceti tava si lasati la duns 40 min din momentul in care amestecul incepe sa fiarba in borcan. Scoateti borcanele din cuptor, capsati imediat si puneti-le rasturnate pe capac, la dunst uscat (intre paturi) pana se racesc. Stergeti borcanele, etichetati si dati la camara. Serviti ca aperitiv sau alaturi de friptura, peste, orez sau ca salata de paste, etc.