Intr-un bol se dizolva mierea in apa calda apoi se adauga drojdia. Se amesteca putin si se lasa 5 minute sau pana cand drojdia incepe sa se moaie si se formeaza spuma deasupra. Se adauga 1 lingura de sare, 1 lingura ulei de masline. Intr-un bol mai mare se adauga faina, cele 2 cepe verzi, amestecati si adaugati apa cu drojdia apoi formati intr-un aluat. Pe o suprafata acoperita bine cu faina framantati pana cand aceasta este moale si elastica, aprox 5 minute. Intr-un bol puneti putin ulei de masline (aprox 1 lingura) si aluatul. Acesta trebuie sa fie acoperit pe toata partile cu uleiul respectiv. Se acopera si se lasa intr-un loc cald timp de 30 minute. Preincalzeste cuptorul la 200 c (gaz 6). Intr-o tava unsa cu ulei de masline se intinde aluatul si apasati cu varful degetul sa faceti niste mici canale. Imprastiati oregano, salvie, sarea, ceapa extra si 3 linguri de ulei de masline. Lasati sa mai creasca 10 minute. Se coace timp de 20 minute. Cand scoateti adaugati parmezanul si lasati sa se raceasca pe un gratar. Eu am pus parmezanul inainte de a se coace dar recomand cand se scoate.

Intr-un bol se dizolva mierea in apa calda apoi se adauga drojdia. Se amesteca putin si se lasa 5 minute sau pana cand drojdia incepe sa se moaie si se formeaza spuma deasupra. Se adauga 1 lingura de sare, 1 lingura ulei de masline. Intr-un bol mai mare se adauga faina, cele 2 cepe verzi, amestecati si adaugati apa cu drojdia apoi formati intr-un aluat. Pe o suprafata acoperita bine cu faina framantati pana cand aceasta este moale si elastica, aprox 5 minute. Intr-un bol puneti putin ulei de masline (aprox 1 lingura) si aluatul. Acesta trebuie sa fie acoperit pe toata partile cu uleiul respectiv. Se acopera si se lasa intr-un loc cald timp de 30 minute. Preincalzeste cuptorul la 200 c (gaz 6). Intr-o tava unsa cu ulei de masline se intinde aluatul si apasati cu varful degetul sa faceti niste mici canale. Imprastiati oregano, salvie, sarea, ceapa extra si 3 linguri de ulei de masline. Lasati sa mai creasca 10 minute. Se coace timp de 20 minute. Cand scoateti adaugati parmezanul si lasati sa se raceasca pe un gratar. Eu am pus parmezanul inainte de a se coace dar recomand cand se scoate. Folosesc focaccia in special pentru sandwich. Exemplu, somon afumat sau ton cu maioneza cu putin suc de lamaie, ceapa verde, ridichi si spanac sau salata.