Detalii Named Bread
- Se pun intr-un bol cu diametru mare toate ingredientele (cu exceptia oului si apei) - sarea se aseaza la distanta de drojdie (sarea inactiveaza drojdia). Se adauga treptat apa si se amesteca ingredientele cu mainile pana se formeaza o masa de aluat si intreaga cantitate de faina din bol a fost incorporata. - Aluatul se aseaza pe suprafata de lucru usor infainata si se framanta cu mainile timp de 6 minute. - Se lasa aluatul framantat la dospit timp de 1 ora, acoperit cu un prosop pentru bucatarie, intr-un loc cald, ferit de curent de aer. - Se imparte aluatul corespunzator numarului de litere ce urmeaza a fi modelate (eu am taiat o mica parte de aluat pentru cele zece litere pe care le-am decupat iar din restul aluatului am modelat sase chifle de marime medie). - Din partea mica de aluat (destinata modelarii literelor) se modeleaza cu mana literele dorite sau se intinde aluatul usor cu palmele pe blatul de lucru, se infaineaza putin suprafata si se decupeaza literele dorite cu ajutorul unor forme (ultima varianta mi s-a parut mai rapida si mai usoara). Intre timp restul aluatului ramane acoperit cu un bol (din aceasta a doua parte de aluat am modelat ulterior sase chifle de marime medie). - Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt. - Literele decupate din aluat se aseaza in tava tapetata cu hartie pentru copt (literele modelate din aluat nu se deformeaza atunci cand sunt ridicate de pe suprafata de lucru daca folositi o rascheta de aluat). - Se lasa aluatul la dospit in tava timp de 1 ora, acoperit cu un prosop pentru bucatarie, la cald, ferit de curenti de aer. - Se incalzeste cuptorul la 220 grade c. - Se pensuleaza suprafata aluatului cu ou batut. In plus, se adauga pe chiflele pensulate cu ou, seminte de in macinate. - Literele modelate din aluat se coc timp de aproximativ 15 de minute iar chiflele timp de aproximativ 20 - 25 de minute, pana dobandesc o frumoasa culoare aurie (eu am copt aluatul in doua etape: initial literele apoi chiflele). - Se lasa painea coapta sa se raceasca pe un gratar.- Se pun intr-un bol cu diametru mare toate ingredientele (cu exceptia oului si apei) - sarea se aseaza la distanta de drojdie (sarea inactiveaza drojdia). Se adauga treptat apa si se amesteca ingredientele cu mainile pana se formeaza o masa de aluat si intreaga cantitate de faina din bol a fost incorporata. - Aluatul se aseaza pe suprafata de lucru usor infainata si se framanta cu mainile timp de 6 minute. - Se lasa aluatul framantat la dospit timp de 1 ora, acoperit cu un prosop pentru bucatarie, intr-un loc cald, ferit de curent de aer. - Se imparte aluatul corespunzator numarului de litere ce urmeaza a fi modelate (eu am taiat o mica parte de aluat pentru cele zece litere pe care le-am decupat iar din restul aluatului am modelat sase chifle de marime medie). - Din partea mica de aluat (destinata modelarii literelor) se modeleaza cu mana literele dorite sau se intinde aluatul usor cu palmele pe blatul de lucru, se infaineaza putin suprafata si se decupeaza literele dorite cu ajutorul unor forme (ultima varianta mi s-a parut mai rapida si mai usoara). Intre timp restul aluatului ramane acoperit cu un bol (din aceasta a doua parte de aluat am modelat ulterior sase chifle de marime medie). - Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt. - Literele decupate din aluat se aseaza in tava tapetata cu hartie pentru copt (literele modelate din aluat nu se deformeaza atunci cand sunt ridicate de pe suprafata de lucru daca folositi o rascheta de aluat). - Se lasa aluatul la dospit in tava timp de 1 ora, acoperit cu un prosop pentru bucatarie, la cald, ferit de curenti de aer. - Se incalzeste cuptorul la 220 grade c. - Se pensuleaza suprafata aluatului cu ou batut. In plus, se adauga pe chiflele pensulate cu ou, seminte de in macinate. - Literele modelate din aluat se coc timp de aproximativ 15 de minute iar chiflele timp de aproximativ 20 - 25 de minute, pana dobandesc o frumoasa culoare aurie (eu am copt aluatul in doua etape: initial literele apoi chiflele). - Se lasa painea coapta sa se raceasca pe un gratar. Punctul de plecare pentru aceasta reteta a fost Named Bread publicata in cartea lui Paul Hollywood - 100 Great Breads . Am modificat cantitatea ingredientelor necesare micilor decoratiuni realizate de autorul cartii rezultand astfel cateva litere si sase chifle de marime medie.