Se rad dovleceii de coaja, se spala. Se curata radacinoasele si ceapa. Ceapa se taie marune, radacinoasele se taie cubulete ardeiul fasii subtiri. Si pun toate la fiert in apa clocotita. Peste cca 15 se pun si dovleceii taiati cubulete. Rosia se oparesate 1 in apa clocotita, se taie cubulete si se fierbe cu putina apa. Se fierbe borsul. Cnd sunt fierte legumele din ciorba se adauga rosia si borsul si se mai lasa sa fiarba 5 impreuna. Se potriveste gustul de sare, piper, se pune mararul. Borsul pregatit in casa poate fi inlocuit cu cub knorr de bors sau cu bors Secretul gustului.

Se rad dovleceii de coaja, se spala. Se curata radacinoasele si ceapa. Ceapa se taie marune, radacinoasele se taie cubulete ardeiul fasii subtiri. Si pun toate la fiert in apa clocotita. Peste cca 15 se pun si dovleceii taiati cubulete. Rosia se oparesate 1 in apa clocotita, se taie cubulete si se fierbe cu putina apa. Se fierbe borsul. Cnd sunt fierte legumele din ciorba se adauga rosia si borsul si se mai lasa sa fiarba 5 impreuna. Se potriveste gustul de sare, piper, se pune mararul. Borsul pregatit in casa poate fi inlocuit cu cub knorr de bors sau cu bors Secretul gustului.