Detalii Sos de Vinete si Rosii Pentru Paste- Conserva
Spalati bine vanata. Taiati-o cubulete cu sau fara coaja si presarati cu sare. Dati deoparte cel putin 30 min sa-si lase zeama. Puneti la scurs, intr-o strecuratoare. Intre timp, crestati in x rosiile spalate (in partea opusa coditei), scufundati-le 2- 3 min in apa clocotita, transferati-le intr-un vas cu apa rece apoi, curatati-le de coaja. Sectionati-le in doua, indepartati samburii si taiati-le cubulete. Tocati marunt ceapa si usturoiul. Intr-o cratita, caliti 5- 7 min cubuletele de vanata, amestecand continuu, adaugati ceapa, usturoiul si caliti in continuare inca 3- 4 min, apoi puneti rosiile. Condimentati cu sare si piper, adaugati zaharul si lasati sa fiarba, la foc mic, pentru 25- 30 min, amestecand ocazional sau pana ce legumele sunt facute si sosul este scazut bine. Cu 10 min inainte de a fi gata, adaugati busuiocul maruntit, iar la sfarsit, potriviti gustul de sare, piper si puneti zeama de lamaie. Dati cateva clocote, apoi turnati fierbinte in borcane spalate, uscate si incalzite. Inchideti borcanele, sterilizati-le timp de 40 min in cuptorul incins, la 150 grade apoi, stingeti focul si lasati sa se raceasca in cuptor. Etichetati si dati la camara. Este un acompaniament delicios pentru orice fel de paste fainoase si nu numai.
Spalati bine vanata. Taiati-o cubulete cu sau fara coaja si presarati cu sare. Dati deoparte cel putin 30 min sa-si lase zeama. Puneti la scurs, intr-o strecuratoare. Intre timp, crestati in x rosiile spalate (in partea opusa coditei), scufundati-le 2- 3 min in apa clocotita, transferati-le intr-un vas cu apa rece apoi, curatati-le de coaja. Sectionati-le in doua, indepartati samburii si taiati-le cubulete. Tocati marunt ceapa si usturoiul. Intr-o cratita, caliti 5- 7 min cubuletele de vanata, amestecand continuu, adaugati ceapa, usturoiul si caliti in continuare inca 3- 4 min, apoi puneti rosiile. Condimentati cu sare si piper, adaugati zaharul si lasati sa fiarba, la foc mic, pentru 25- 30 min, amestecand ocazional sau pana ce legumele sunt facute si sosul este scazut bine. Cu 10 min inainte de a fi gata, adaugati busuiocul maruntit, iar la sfarsit, potriviti gustul de sare, piper si puneti zeama de lamaie. Dati cateva clocote, apoi turnati fierbinte in borcane spalate, uscate si incalzite. Inchideti borcanele, sterilizati-le timp de 40 min in cuptorul incins, la 150 grade apoi, stingeti focul si lasati sa se raceasca in cuptor. Etichetati si dati la camara. Este un acompaniament delicios pentru orice fel de paste fainoase si nu numai.