Spalati, curatati legumele, feliati-le si puneti-le pe foc intr-un vas, impreuna cu restul ingredientelor. Fierbeti la foc potrivit, aproximativ 1 ora sau pana ce legumele se inmoaie bine, amestecand ocazional. Strecurati si lasati la racit. Treceti legumele prin robot sau masina de rosii, de mai multe ori, pana obtineti o pasta fina. Repuneti pe foc si fierbeti pana ce sosul scade si se ingroasa bine, amestecand mereu. La sfarsit adaugati salicilul sau aspirina, dati deoparte si omogenizati pana la dizolvare, asta daca nu aveti o camara sau un loc de pastrare racoros. Turnati in sticle sau borcane sterilizate, capsati si puneti intre paturi pana la racirea completa. Etichetati si dati la camara. Folositi la paste, pizza, sendvich-uri calde, etc, dar puteti servi si alaturi de fripturi, peste, carnati prajiti, chiftele, etc.

Spalati, curatati legumele, feliati-le si puneti-le pe foc intr-un vas, impreuna cu restul ingredientelor. Fierbeti la foc potrivit, aproximativ 1 ora sau pana ce legumele se inmoaie bine, amestecand ocazional. Strecurati si lasati la racit. Treceti legumele prin robot sau masina de rosii, de mai multe ori, pana obtineti o pasta fina. Repuneti pe foc si fierbeti pana ce sosul scade si se ingroasa bine, amestecand mereu. La sfarsit adaugati salicilul sau aspirina, dati deoparte si omogenizati pana la dizolvare, asta daca nu aveti o camara sau un loc de pastrare racoros. Turnati in sticle sau borcane sterilizate, capsati si puneti intre paturi pana la racirea completa. Etichetati si dati la camara. Folositi la paste, pizza, sendvich-uri calde, etc, dar puteti servi si alaturi de fripturi, peste, carnati prajiti, chiftele, etc. Este un ketchup natural, bun, aromat si gustos; se pastreaza foarte bine de la un an la altul.