Intr-un blender sau robot de bucatarie puneti fainele, praful de copt, sarea si untura. Pulsati pana cand untura este bine incorporata cu faina, vreo 10-15 secunde. Transferati intr-un bol, adaugati 160 ml apa si cu o furculita amestecati bine. Daca este prea uscat adaugati restul de apa. Framantati usor pe o suprafata cu putina faina pana cand aluatul este putin ferm si elastic, aproximativ 6-7 minute (adaugati doar un praf de faina daca este necesar). Impartiti acesta in 8 bucati egale, formati-le apoi in bile. Acoperiti-le cu folie de plastic si lasati 40 de minute. Incalziti o tigaie pe foc mediu (optional puteti pune 3-4 stropi de ulei de masline, nu lasati sa se arda). Intindeti fiecare bila de aluat intr-un cerc cu diametrul de aproximativ 20-21 cm. Coaceti pe fiecare parte in jur de un minut sau pana cand apar bule de aer si pete maronii. Tineti-le acoperite cu un prosop sau folie de aluminiu daca le folositi imediat sau acoperiti cu folie de plastic si refrigerati cand acestea sunt reci. * Mie imi plac lipiile mai subtiri. Daca le doriti mai groase faceti portie dubla. ** Daca doriti lipiile mai mari impartiti aluatul doar in 4 si dublati diametrul cercului.

Intr-un blender sau robot de bucatarie puneti fainele, praful de copt, sarea si untura. Pulsati pana cand untura este bine incorporata cu faina, vreo 10-15 secunde. Transferati intr-un bol, adaugati 160 ml apa si cu o furculita amestecati bine. Daca este prea uscat adaugati restul de apa. Framantati usor pe o suprafata cu putina faina pana cand aluatul este putin ferm si elastic, aproximativ 6-7 minute (adaugati doar un praf de faina daca este necesar). Impartiti acesta in 8 bucati egale, formati-le apoi in bile. Acoperiti-le cu folie de plastic si lasati 40 de minute. Incalziti o tigaie pe foc mediu (optional puteti pune 3-4 stropi de ulei de masline, nu lasati sa se arda). Intindeti fiecare bila de aluat intr-un cerc cu diametrul de aproximativ 20-21 cm. Coaceti pe fiecare parte in jur de un minut sau pana cand apar bule de aer si pete maronii. Tineti-le acoperite cu un prosop sau folie de aluminiu daca le folositi imediat sau acoperiti cu folie de plastic si refrigerati cand acestea sunt reci. * Mie imi plac lipiile mai subtiri. Daca le doriti mai groase faceti portie dubla. ** Daca doriti lipiile mai mari impartiti aluatul doar in 4 si dublati diametrul cercului.