Intr-un blender sau robot de bucatarie puneti faina, sare, bicarbonat de sodiu, praf de copt si unt. Pulsati de 10 ori a cate 2 secunde. Adaugati apa rece si continuati pana cand abia se aduna laolalta. Transferati pe o suprafata si apasati cu podul palmei foarte usor, 1-2 minute pana cand strangeti aluatul si formati intr-o bila (nu adaugati faina). Inveliti intr-o folie de plastic si lasati in frigider 30 de minute. Presarati putina faina pe suprafata si intindeti aluatul incat sa incapa intr-un vas termorezistent si pe margini sus + 3-4 cm mai mult decat inaltimea vasului, (acesta sa nu aiba diametrul mai mare de 30 l si 23 l). Aranjati aluatul in vas apoi preincalziti cuptorul la 190 c (gaz 5). Intre timp pregatiti umplutura. Intr-un bol bateti ouale si adaugati smantana pentru frisca, piper (aproximativ 1 lingurita), tabasco, oregano si un praf mic de sare (depinde cat de sarate sunt maslinele). Aranjati bucatile de ton peste aluat, turnati ou si smantana peste apoi imprastiati bucatile de masline. Aduceti marginile de aluat si impaturiti inauntru apoi ungeti acestea cu ou batut. Coaceti 15 minute dupa care reduceti la 180 c (gaz 4) si mai lasati 25 -30 minute. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca cel putin la temperatura camerei. * Eu am avut putin ou ramas in bol si cu o pensula l-am imprastiat deasupra.

Intr-un blender sau robot de bucatarie puneti faina, sare, bicarbonat de sodiu, praf de copt si unt. Pulsati de 10 ori a cate 2 secunde. Adaugati apa rece si continuati pana cand abia se aduna laolalta. Transferati pe o suprafata si apasati cu podul palmei foarte usor, 1-2 minute pana cand strangeti aluatul si formati intr-o bila (nu adaugati faina). Inveliti intr-o folie de plastic si lasati in frigider 30 de minute. Presarati putina faina pe suprafata si intindeti aluatul incat sa incapa intr-un vas termorezistent si pe margini sus + 3-4 cm mai mult decat inaltimea vasului, (acesta sa nu aiba diametrul mai mare de 30 l si 23 l). Aranjati aluatul in vas apoi preincalziti cuptorul la 190 c (gaz 5). Intre timp pregatiti umplutura. Intr-un bol bateti ouale si adaugati smantana pentru frisca, piper (aproximativ 1 lingurita), tabasco, oregano si un praf mic de sare (depinde cat de sarate sunt maslinele). Aranjati bucatile de ton peste aluat, turnati ou si smantana peste apoi imprastiati bucatile de masline. Aduceti marginile de aluat si impaturiti inauntru apoi ungeti acestea cu ou batut. Coaceti 15 minute dupa care reduceti la 180 c (gaz 4) si mai lasati 25 -30 minute. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca cel putin la temperatura camerei. * Eu am avut putin ou ramas in bol si cu o pensula l-am imprastiat deasupra. Serviti simplu sau cu salata.