Daca nu aveti clatitele gata pregatite atunci la puteti face dupa reteta care va place, cu conditia sa nu fie dulci sau aromate. Ele trebuie sa fie mai sarate sau chiar cu putin marar in ele. Branza crema se inmoaie exact atat cat sa se poate omogeniza bine cu usturoiul, sarea, piperul. Se pune pe blatul de lucru o bucata de folie alimentara (plastic, aluminiu, hartie de copt etc) pe ea se aseaza o clatita care se unge cu o parte din crema de branza. Peste crema se presara ceapa verde tocata marunt de tot (partea alba a cepei se poate folosi la alte preparate) si deasupra se aseaza o felie de somon afumat, se stropeste foarte, foarte usor cu putin suc de lamaie. Se ruleaza bine apoi se ruleaza in folia pe care este asezata clatita si se pune intr-o punga de plastic. Se procedeaza la fel cu toate clatitele dupa care se pun la frigider cateva ore, pana branza se incheaga si se pot felia. Se servesc feliute de 2 cm grosime, taiate oblic, cu o scobitoare infipte si asezate pe feliute de lamaie. Eu pentru ca nu am avut prea multe clatite si nici lamai la dispozitie, am ales ca dupa taiere sa le pun pe post de bordura la platoul cu oua umplute. Realitatea este ca se pot servi dupa dorinta fiecaruia. Uneori, cand am timp mai mult fac si un sos simplu si foarte lichid, de marar, si asez feliutele de clatite peste sosul asta si le pun pe farfurioare micute (finger food plate) sau in linguri chinezesti. Pofta buna!!Daca nu aveti clatitele gata pregatite atunci la puteti face dupa reteta care va place, cu conditia sa nu fie dulci sau aromate. Ele trebuie sa fie mai sarate sau chiar cu putin marar in ele. Branza crema se inmoaie exact atat cat sa se poate omogeniza bine cu usturoiul, sarea, piperul. Se pune pe blatul de lucru o bucata de folie alimentara (plastic, aluminiu, hartie de copt etc) pe ea se aseaza o clatita care se unge cu o parte din crema de branza. Peste crema se presara ceapa verde tocata marunt de tot (partea alba a cepei se poate folosi la alte preparate) si deasupra se aseaza o felie de somon afumat, se stropeste foarte, foarte usor cu putin suc de lamaie. Se ruleaza bine apoi se ruleaza in folia pe care este asezata clatita si se pune intr-o punga de plastic. Se procedeaza la fel cu toate clatitele dupa care se pun la frigider cateva ore, pana branza se incheaga si se pot felia. Se servesc feliute de 2 cm grosime, taiate oblic, cu o scobitoare infipte si asezate pe feliute de lamaie. Eu pentru ca nu am avut prea multe clatite si nici lamai la dispozitie, am ales ca dupa taiere sa le pun pe post de bordura la platoul cu oua umplute. Realitatea este ca se pot servi dupa dorinta fiecaruia. Uneori, cand am timp mai mult fac si un sos simplu si foarte lichid, de marar, si asez feliutele de clatite peste sosul asta si le pun pe farfurioare micute (finger food plate) sau in linguri chinezesti. Pofta buna!!