Preagiiti vol au vent-urile Eu am folosit 3 foi de aluat frantuzesc (de cite 230 gr fiecare dar mi-a ramas o mare poarte din acest aluat, resturile ramase dupa ce taiati discurile si cercurile si pe care le puteti folosi la alta reteta). Am taiat 18 discuri din care am pastrat 6 pentru baza si celelalte 12 le-am mai taiat cu un alt cerc mai mic ca sa obtin inelele. Am uns fiecare din cele 6 discuri cu albus de ou pe o portiune de 1 cm la margine si am asezat primul cerc apoi am uns iar si am asezat urmatorul. Am intepat discul baza in interior cu furculita ca sa nu se umfle si am introdus vol au bent-urile la cuptorul deja incalzit la temperatura mare. Le-am copt pina au devenit aurii si s-au umflat. Intre timp pregatiti umplutura. Pregatiti sosul: Pu neti intr-o tigaie o bucata cit o nuca de unt ssa se topeasca, adaugati mazarea fiarta si scursa, cele 6 felii de sunca taiate fideluta si smintina de gatit. Lasati sa dea un clocot cit sa se restringa putin sosul in cazul in care smintina folosita de voi e prea lichida si apoi trageti tigaia de pe foc si adaugati parmezan ras cit este nevoie 1-2 linguri. Amestecati bine. Fierbeti in apa clocotita cu sare tortellinii, acestia fiind proaspeti se vor lasa in apa care clocoteste incet pe foc numai pina cind se ridica la suprafata. Deci fierb relativ rapid. Ii scoateti cu o sita/strecuratoare fara sa ii rupeti si ii rasturnati in tigaia cu sosul de smintina, mazare si sunca. Amestecati bine fara sa striviti tortellini. Asezati in fiecare farfurie cite un vol au vent in care puneti o felie de sunca (daca e prea mare o taiati dupa dimensiunea acestiia si restul il veti folosi in sosul cu smintina) . Peste sunca puneti cu grija tortellini cu o lingura si apoi radeti Parmezan. Puteti doar sa umpleti vol au vent -urile cu tortellini sau sa lasati cativa sau chiar mai multi sa cada in farfurie pe langa. Puteti sa faceti un unic vol au vent mare cit foaia de aluat si evident cit platoul vostru folosind cele 3 foi de aluat pe care le taiati si il coaceti ... apoi il umpleti cu tortellini cu smintina, mazare si sunca si il veti taia ca pe tort in felii ca sa il serviti la masa. Nu este insa la fel de elegant in momentul servirii ca un vol au vent pentru fiecare mesean. Pentru cum se aseambleaza in tava vol au vent-ul urmariti reteta Antoniei.

Preagiiti vol au vent-urile Eu am folosit 3 foi de aluat frantuzesc (de cite 230 gr fiecare dar mi-a ramas o mare poarte din acest aluat, resturile ramase dupa ce taiati discurile si cercurile si pe care le puteti folosi la alta reteta). Am taiat 18 discuri din care am pastrat 6 pentru baza si celelalte 12 le-am mai taiat cu un alt cerc mai mic ca sa obtin inelele. Am uns fiecare din cele 6 discuri cu albus de ou pe o portiune de 1 cm la margine si am asezat primul cerc apoi am uns iar si am asezat urmatorul. Am intepat discul baza in interior cu furculita ca sa nu se umfle si am introdus vol au bent-urile la cuptorul deja incalzit la temperatura mare. Le-am copt pina au devenit aurii si s-au umflat. Intre timp pregatiti umplutura. Pregatiti sosul: Pu neti intr-o tigaie o bucata cit o nuca de unt ssa se topeasca, adaugati mazarea fiarta si scursa, cele 6 felii de sunca taiate fideluta si smintina de gatit. Lasati sa dea un clocot cit sa se restringa putin sosul in cazul in care smintina folosita de voi e prea lichida si apoi trageti tigaia de pe foc si adaugati parmezan ras cit este nevoie 1-2 linguri. Amestecati bine. Fierbeti in apa clocotita cu sare tortellinii, acestia fiind proaspeti se vor lasa in apa care clocoteste incet pe foc numai pina cind se ridica la suprafata. Deci fierb relativ rapid. Ii scoateti cu o sita/strecuratoare fara sa ii rupeti si ii rasturnati in tigaia cu sosul de smintina, mazare si sunca. Amestecati bine fara sa striviti tortellini. Asezati in fiecare farfurie cite un vol au vent in care puneti o felie de sunca (daca e prea mare o taiati dupa dimensiunea acestiia si restul il veti folosi in sosul cu smintina) . Peste sunca puneti cu grija tortellini cu o lingura si apoi radeti Parmezan. Puteti doar sa umpleti vol au vent -urile cu tortellini sau sa lasati cativa sau chiar mai multi sa cada in farfurie pe langa. Puteti sa faceti un unic vol au vent mare cit foaia de aluat si evident cit platoul vostru folosind cele 3 foi de aluat pe care le taiati si il coaceti ... apoi il umpleti cu tortellini cu smintina, mazare si sunca si il veti taia ca pe tort in felii ca sa il serviti la masa. Nu este insa la fel de elegant in momentul servirii ca un vol au vent pentru fiecare mesean. Pentru cum se aseambleaza in tava vol au vent-ul urmariti reteta Antoniei.