Dupa parerea mea, cand simtiti nevoia sa mancati ceva traditional romanesc, ganditi-va la sarmalute, pentru ca sunt foarte gustoase, iar cel putin eu mananc cu pofta mai mult decat ar trebui.

Aceste sarmalute sunt foarte ok de preparat in cazul in care aveti niste musafiri si doriti sa-i serviti, insa ar trebui sa stiti cand trebuie sa-i primiti pentru ca dureaza cam mult timpul de preparare, dar si cel de gatire.

Cei din familia mea simpatizeaza foarte mult mancarurile romanesti, insa ca minunatele sarmalute, nu cred ca se compara nimic, nici mancarurile internationale, deoarece au un gust aparte, de care ne-am obisnuit cu ele, mai ales ca inca ne aducem aminte ce sarmalute delicioase ne pregateau bunicile si mamicile noastre cand eram copii.

Consider ca oricine poate sa prepare si sa gateasca aceste sarmalute, un motiv in plus fiind eu, un barbat, pentru ca si mie imi place sa gatesc, la fel si sotiei mele, iar de fiecare data o surprind cu mancarea deja facuta cand ea vine obosita de la lucru.

Pentru prepararea sarmalutelor trebuie sa acordam atentia de care este nevoie, pentru a nu intampina surprize neplacute, deoarece timpul de preparare o sa dea batai de cap caruia care vrea sa incerce pentru prima data sa prepare sarmalutele, insa cel mai urat moment este atunci cand isi da seama ca a gresit dupa ce s-a zbatut ceva timp inainte, dar cu o atentie sporita si cu vointa va asigur ca o sa realizati niste sarmalute excelente, exact cu va imaginati.

Ingrediente:
- 2 kg varza acra
- 450 g carne tocat de porc si de vita
- 50 g orez
- 200 g ceapa
- ulei pentru prajit
- 100 g costita afumata
- 2-3 linguri bulion
- 2 foi de dafin
- sare
- piper

Voi ce parere aveti de aceste sarmalute?