Detalii Omleta A la Dulcesti
Vi s-a intamplat sa ramaneti cu gustul unei gustari, pe cat de banale pe atat de delicioasa, d in copilaria voastra? Eu asa imi amintesc de verile petrecute la bunicii materni la Dulcesti: oua bature cu malai prajite in tigaie cu jumeri si bucatele de carne din borcanul cu untura, o tara de ceapa si branza telemea veche, si daca e primavara marar proaspat luat din gradina! Acest mic dejun ne astepta in fiecare dimineata inainte de a merge la camp, sau in alte dimineti cand ne astepta peste zi multa munca grea, deh, ca la tara! Carne de porc prajita in untura si pusa in borcan nu am aici, dar am inlocuit gustul cu niste jumeri uscate si putina slaninuta afumata, prajite inr-o lingura de untura, am aruncat di ceapa si am last-o un pic sa se inmoaie, dupa care am turnat cele 2 oua bature cu un o lingura rasa de malai si o bucatica de telemea faramita. Daca e malai grisat, puneti mai putin! Sare nu ammai pus, dat fiind ca telemeaua, jumerile si slaninuta sunt sarate! Cand partea de jos a inceput sa se coaca, am faramitat cu lingura bucatele pe care le-am intors ca sa se faca si pe partea cealalta. Daca doriti sa faceti o omleta ca o clatita, puteti face si asa, da pt mine asa adunate in farfurie sunt mai apetisante! Sigur ca e nevoie si de ceva acritura, asa ca am pus alaturi niste galbiori murati, puteiti pune orice aveti acru-gogonele, gogosari, varza murata etc. e o mancare atat de simpla dar atat de gustoasa tocmai prin simplitate! Ai nostrii bunici stiu ca stiau sa imbine utilul cu placutul, oferindu-ne o mancare plina de savoare, energie si cu economie!Vi s-a intamplat sa ramaneti cu gustul unei gustari, pe cat de banale pe atat de delicioasa, d in copilaria voastra? Eu asa imi amintesc de verile petrecute la bunicii materni la Dulcesti: oua bature cu malai prajite in tigaie cu jumeri si bucatele de carne din borcanul cu untura, o tara de ceapa si branza telemea veche, si daca e primavara marar proaspat luat din gradina! Acest mic dejun ne astepta in fiecare dimineata inainte de a merge la camp, sau in alte dimineti cand ne astepta peste zi multa munca grea, deh, ca la tara! Carne de porc prajita in untura si pusa in borcan nu am aici, dar am inlocuit gustul cu niste jumeri uscate si putina slaninuta afumata, prajite inr-o lingura de untura, am aruncat di ceapa si am last-o un pic sa se inmoaie, dupa care am turnat cele 2 oua bature cu un o lingura rasa de malai si o bucatica de telemea faramita. Daca e malai grisat, puneti mai putin! Sare nu ammai pus, dat fiind ca telemeaua, jumerile si slaninuta sunt sarate! Cand partea de jos a inceput sa se coaca, am faramitat cu lingura bucatele pe care le-am intors ca sa se faca si pe partea cealalta. Daca doriti sa faceti o omleta ca o clatita, puteti face si asa, da pt mine asa adunate in farfurie sunt mai apetisante! Sigur ca e nevoie si de ceva acritura, asa ca am pus alaturi niste galbiori murati, puteiti pune orice aveti acru-gogonele, gogosari, varza murata etc. e o mancare atat de simpla dar atat de gustoasa tocmai prin simplitate! Ai nostrii bunici stiu ca stiau sa imbine utilul cu placutul, oferindu-ne o mancare plina de savoare, energie si cu economie!