Detalii Paine cu Faina de Porumb si Melasa
Puneti intr-un bol faina de porumb si 250 ml apa si amestecati bine. Intr-o catita aduceti la fierbere lenta restul de 250 ml apa apoi turnati peste amestecul de porumb. Amestecati continuu cu un tel iar cand vedeti bule de fierbere mutati focul pe minim. Continuati sa amestecati timp de 3 minute, aceasta se v-a ingrosa. Luati de pe foc, puneti untul, sare si melasa, distribuiti bine acestea apoi lasati deoparte. Intr-o cana puneti 125 ml de apa calda, zahar si drojdie. Agitati dupa care lasati deoparte 10-15 minute. Intr-un bol puneti fainele si cu telul amestecati bine acestea. Cand drojdia este gata turnati-o peste amestecul cu faina de porumb apoi peste faine. Cu o furculita formati intr-un aluat dupa care transferati pe o suprafata si framantati 10 minute. Adaugati cate putin faina daca este necesar, aluatul trebuie sa fie moale dar elastic. Puneti ulei de masline intr-un vas cu diametrul mare, ungeti aluatul, acoperiti si lasati sa creasca o ora si 30 de minute. Impartiti acesta in jumatate. Ungeti doua tavi pentru chec sau paine cu ulei de masline. Intindeti usor aluatul intr-un dreptunghiular de lungimea tavilor. Rulati fiecare pe lungime asemanator unui cozonac, sigilati bine marginile care se imbina apoi transferati in tavi cu partea uniforma deasupra. Acoperiti din noi si mai lasati intr-un loc cald inca o ora sau pana cand s-a dublat. Preincalziti cuptorul la 200 c (gaz 6). Optional ungeti aluatul deasupra cu putin ulei de masline si presarati cativa fulgi de ovaz sau semintele preferate. Introduceti tavile si coaceti 20 de minute. Mutati focul la 180 c (gaz 4) apoi mai lasati inca aproximativ 20 de minute. Scoateti si lasati sa se raceasca pe un gratar.
Puneti intr-un bol faina de porumb si 250 ml apa si amestecati bine. Intr-o catita aduceti la fierbere lenta restul de 250 ml apa apoi turnati peste amestecul de porumb. Amestecati continuu cu un tel iar cand vedeti bule de fierbere mutati focul pe minim. Continuati sa amestecati timp de 3 minute, aceasta se v-a ingrosa. Luati de pe foc, puneti untul, sare si melasa, distribuiti bine acestea apoi lasati deoparte. Intr-o cana puneti 125 ml de apa calda, zahar si drojdie. Agitati dupa care lasati deoparte 10-15 minute. Intr-un bol puneti fainele si cu telul amestecati bine acestea. Cand drojdia este gata turnati-o peste amestecul cu faina de porumb apoi peste faine. Cu o furculita formati intr-un aluat dupa care transferati pe o suprafata si framantati 10 minute. Adaugati cate putin faina daca este necesar, aluatul trebuie sa fie moale dar elastic. Puneti ulei de masline intr-un vas cu diametrul mare, ungeti aluatul, acoperiti si lasati sa creasca o ora si 30 de minute. Impartiti acesta in jumatate. Ungeti doua tavi pentru chec sau paine cu ulei de masline. Intindeti usor aluatul intr-un dreptunghiular de lungimea tavilor. Rulati fiecare pe lungime asemanator unui cozonac, sigilati bine marginile care se imbina apoi transferati in tavi cu partea uniforma deasupra. Acoperiti din noi si mai lasati intr-un loc cald inca o ora sau pana cand s-a dublat. Preincalziti cuptorul la 200 c (gaz 6). Optional ungeti aluatul deasupra cu putin ulei de masline si presarati cativa fulgi de ovaz sau semintele preferate. Introduceti tavile si coaceti 20 de minute. Mutati focul la 180 c (gaz 4) apoi mai lasati inca aproximativ 20 de minute. Scoateti si lasati sa se raceasca pe un gratar.