Detalii Salata de Legume cu Sos de Portocale
- Ceapa si usturoiul se curata si se spala. - Broccoli se fiarbe in apa cu sare timp de aproximativ 10 minute. - Ardeiul se curata, se spala si se taie fasii subtiri de aproximativ 0, 5 cm latime. Se pune ardeiul la fiert in apa cu putina sare timp de aproximativ 1 minut (daca nu va place ca textura ardeilor sa fie al dente ii puteti lasa mai mult de un minut). - Legumele pregatite termic se scurg de apa si se acopera pentru a se pastra calde. - Ceapa si usturoiul se taie marunt apoi se calesc intr-o tigaie in unt (doar pana se inmoaie putin). - Se adauga amidonul apoi sucul de portocale si mustarul, amestecand cu o lingura din lemn. - Cand amestecul ajunge la temperatura de fierbere se lasa inca doua minute la foc moderat, amestecand continuu cu o lingura din lemn. - Sosul se pune peste legumele calde pregatite anterior. - Se serveste cald (dupa preferinta se poate adauga carne de pui, carne de porc sau peste).- Ceapa si usturoiul se curata si se spala. - Broccoli se fiarbe in apa cu sare timp de aproximativ 10 minute. - Ardeiul se curata, se spala si se taie fasii subtiri de aproximativ 0, 5 cm latime. Se pune ardeiul la fiert in apa cu putina sare timp de aproximativ 1 minut (daca nu va place ca textura ardeilor sa fie al dente ii puteti lasa mai mult de un minut). - Legumele pregatite termic se scurg de apa si se acopera pentru a se pastra calde. - Ceapa si usturoiul se taie marunt apoi se calesc intr-o tigaie in unt (doar pana se inmoaie putin). - Se adauga amidonul apoi sucul de portocale si mustarul, amestecand cu o lingura din lemn. - Cand amestecul ajunge la temperatura de fierbere se lasa inca doua minute la foc moderat, amestecand continuu cu o lingura din lemn. - Sosul se pune peste legumele calde pregatite anterior. - Se serveste cald (dupa preferinta se poate adauga carne de pui, carne de porc sau peste). Ingredientele mentionate sunt necesare pentru doua portii.