Detalii Chifle Pufoase cu Chimen si Sare
Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: untul topit si racit, 1 lingura de ulei, din cantitatea de lapte caldut in care ati dizolvat zaharul si sarea, ouale intregi batute cu restul de laptele caldut, faina cernuta si la sfarsit, drojdia uscata. Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putin lapte caldut (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat. Scoateti aluatul pe planul de lucru, framantati doar cat sa eliminati aerul din aluat si modelati-l sub forma de minge. Ungeti cu restul de ulei, repuneti in masina de paine si setati inca o data programul de aluat. Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati cu din cantitatea de lapte caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit, 10- 15 min, la crescut. Turnati in adancitura facuta in mijlocul fainii cernute. Adaugati ouale batute cu restul de lapte caldut, untul topit si racit, sarea presarata doar in zona cu faina si framantati un aluat elastic, care se desprinde de pe vas si mana. Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, ungeti si aluatul cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul. Scoateti aluatul pe planul de lucru, framantati din nou, modelati-l sub forma de minge, ungeti cu putin ulei si lasati inca o data la crescut, acoperit, pana isi dubleaza volumul. Puneti aluatul pe planul de lucru usor infainat si portionati in parti egale, in functie de cat de mari doriti sa fie chiflele. Rotunjiti fiecare bucata de aluat intre palme, presarati-le cu putina faina si asezati-le distantat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasati suficienta distanta intre ele pentru ca se vor umfla generos la copt. Lasati in tava, la crescut pentru inca 20 min, la loc cald si fara curenti de aer. Ungeti cu galbenusurile batute cu lapte si presarati cu sare grunjoasa si seminte de chimen. Dati la cuptorul preancalzit, pentru 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce acestea sunt coapte si frumos rumenite.
Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: untul topit si racit, 1 lingura de ulei, din cantitatea de lapte caldut in care ati dizolvat zaharul si sarea, ouale intregi batute cu restul de laptele caldut, faina cernuta si la sfarsit, drojdia uscata. Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putin lapte caldut (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat. Scoateti aluatul pe planul de lucru, framantati doar cat sa eliminati aerul din aluat si modelati-l sub forma de minge. Ungeti cu restul de ulei, repuneti in masina de paine si setati inca o data programul de aluat. Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati cu din cantitatea de lapte caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit, 10- 15 min, la crescut. Turnati in adancitura facuta in mijlocul fainii cernute. Adaugati ouale batute cu restul de lapte caldut, untul topit si racit, sarea presarata doar in zona cu faina si framantati un aluat elastic, care se desprinde de pe vas si mana. Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, ungeti si aluatul cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul. Scoateti aluatul pe planul de lucru, framantati din nou, modelati-l sub forma de minge, ungeti cu putin ulei si lasati inca o data la crescut, acoperit, pana isi dubleaza volumul. Puneti aluatul pe planul de lucru usor infainat si portionati in parti egale, in functie de cat de mari doriti sa fie chiflele. Rotunjiti fiecare bucata de aluat intre palme, presarati-le cu putina faina si asezati-le distantat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasati suficienta distanta intre ele pentru ca se vor umfla generos la copt. Lasati in tava, la crescut pentru inca 20 min, la loc cald si fara curenti de aer. Ungeti cu galbenusurile batute cu lapte si presarati cu sare grunjoasa si seminte de chimen. Dati la cuptorul preancalzit, pentru 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce acestea sunt coapte si frumos rumenite.