Se cerne faina si se amesteca cu grisul. Ouale se bat cu uleiul, apoi se pun peste faina. Se framanta cateva minute, apoi se lasa la odihnit timp de 10-15 minute. Pentru a face umplutura, se amesteca telemeaua cu galbenusul, zaharul si esenta de rom. Aluatul se intinde apoi cu sucitorul pana cand ajunge la o grosime de 2 mm. Se taie patratele cu latura de 5 cm (eu am taiat cercuri). Se pune cate o lingurita de branza pe fiecare coltunas si se suprapun colturile opuse (in cazul meu, semicercurile) si se preseaza marginile pentru a nu se desface la fiert. Se pun la fiert in apa ce clocoteste, se amesteca o data sa nu se prinda de fund, apoi se fierb timp de 20 de minute la foc mic. Dupa 20 de minute, se stinge focul, se acopera vasul si se lasa inca 20 de minute in oala, cu capacul pus. Se scurg intr-o sita. Se servesc calzi, presarati cu zahar.

Se cerne faina si se amesteca cu grisul. Ouale se bat cu uleiul, apoi se pun peste faina. Se framanta cateva minute, apoi se lasa la odihnit timp de 10-15 minute. Pentru a face umplutura, se amesteca telemeaua cu galbenusul, zaharul si esenta de rom. Aluatul se intinde apoi cu sucitorul pana cand ajunge la o grosime de 2 mm. Se taie patratele cu latura de 5 cm (eu am taiat cercuri). Se pune cate o lingurita de branza pe fiecare coltunas si se suprapun colturile opuse (in cazul meu, semicercurile) si se preseaza marginile pentru a nu se desface la fiert. Se pun la fiert in apa ce clocoteste, se amesteca o data sa nu se prinda de fund, apoi se fierb timp de 20 de minute la foc mic. Dupa 20 de minute, se stinge focul, se acopera vasul si se lasa inca 20 de minute in oala, cu capacul pus. Se scurg intr-o sita. Se servesc calzi, presarati cu zahar.