Detalii Puiul Secret - Kuracie Tajomstvo - Reteta Slovaca
- pulpele dezosate, sarate si piperate le-am trecut prin faina si le-am prajit in tigaia cu putin ulei, la foc mare, trebuie sa se rumeneasca si nu sa se patrunda- - dupa ce le-am prajit pe ambele parti le punem in tava in care o sa pregatim friptura fara sa le scurgem, trebuie sa fie uleioase caci ulei nu mai adaugam in tava - marul il curatam de coaja, taiem in 6 bucati si scoatem cotorul - asezam pe fiecare bucata de pui cite o felie de mar - curatam cartofii de coaja, ii saram si adaugam o mina de patrunjel tocat si putin ulei, ii amestecam bine si ii asezam in tava linga pui - varsam putina apa peste cartofi (foarte putina) si acoeprim tava cu folie de aluminiu sau cu hirtie de copt peste care punem folia de aluminiu - coacem la 220 c minim 30 minute dupa care scoatem hirtia si verificam daca puiul si cartofii sunt gata. Mai lasam daca este nevoie (in reteta originala cum are o tava mare cit tot cuptorul coace cca 1 ora) - cind carnea si cartofii sunt copti mai alsam citeva minute tava in cuptor mereu la aceesi temperatura sa se rumeneasca putin si in acest timp taiati cascavalul felii de marimea bucatilor de pui. - scoateti tava si asezati pe fiecare bucata de pui si peste bucata de mar cite o felie de cascaval, lasati la cuptor pina cind se topeste, se poate pregati si cu ceva timp inainte, incalziti cind vreti sa serviti..- pulpele dezosate, sarate si piperate le-am trecut prin faina si le-am prajit in tigaia cu putin ulei, la foc mare, trebuie sa se rumeneasca si nu sa se patrunda- - dupa ce le-am prajit pe ambele parti le punem in tava in care o sa pregatim friptura fara sa le scurgem, trebuie sa fie uleioase caci ulei nu mai adaugam in tava - marul il curatam de coaja, taiem in 6 bucati si scoatem cotorul - asezam pe fiecare bucata de pui cite o felie de mar - curatam cartofii de coaja, ii saram si adaugam o mina de patrunjel tocat si putin ulei, ii amestecam bine si ii asezam in tava linga pui - varsam putina apa peste cartofi (foarte putina) si acoeprim tava cu folie de aluminiu sau cu hirtie de copt peste care punem folia de aluminiu - coacem la 220 c minim 30 minute dupa care scoatem hirtia si verificam daca puiul si cartofii sunt gata. Mai lasam daca este nevoie (in reteta originala cum are o tava mare cit tot cuptorul coace cca 1 ora) - cind carnea si cartofii sunt copti mai alsam citeva minute tava in cuptor mereu la aceesi temperatura sa se rumeneasca putin si in acest timp taiati cascavalul felii de marimea bucatilor de pui. - scoateti tava si asezati pe fiecare bucata de pui si peste bucata de mar cite o felie de cascaval, lasati la cuptor pina cind se topeste, se poate pregati si cu ceva timp inainte, incalziti cind vreti sa serviti..