Detalii Paine Alba II
- Faina, sarea, drojdia si uleiul de masline se pun intr-un bol cu diametru mare astfel incat sarea sa fie asezata la distanta fata de drojdie (sarea inactiveaza drojdia). Se adauga apa treptat si se amesteca ingredientele cu mainile. Se formeaza in scurt timp un aluat moale, usor de modelat, putin lipicios la inceput (daca credeti ca este necesar, puteti sa mai adaugati faina sau apa in plus, in functie de consistenta aluatului obtinut). - Se pune aluatul pe suprafata de lucru usor infainata si se framanta timp de 5 minute. - Se modeleaza aluatul cu palmele astfel incat sa dobandeasca o forma rotunda. Se acopera aluatul cu un bol si se lasa sa dospeasca la temperatura camerei, intr-un loc cald, ferit de curent timp de aproximativ o ora. - Se aseaza aluatul pe suprafata de lucru. Se framanta putin aluatul si se modeleaza astfel incat sa dobandeasca o forma rotunda. - Se pune aluatul in tava pregatita anterior, se acopera cu un prosop pentru bucatarie sau cu un vas si se lasa sa creasca in tava timp de 1 ora. - Se incalzeste cuptorul la 230 grade c. - Se presara putina faina la suprafata aluatului si se taie suprafata aluatului dupa preferinta. - Se coace painea timp de 35 de minute. - Painea coapta se lasa sa se raceasca pe un gratar.- Faina, sarea, drojdia si uleiul de masline se pun intr-un bol cu diametru mare astfel incat sarea sa fie asezata la distanta fata de drojdie (sarea inactiveaza drojdia). Se adauga apa treptat si se amesteca ingredientele cu mainile. Se formeaza in scurt timp un aluat moale, usor de modelat, putin lipicios la inceput (daca credeti ca este necesar, puteti sa mai adaugati faina sau apa in plus, in functie de consistenta aluatului obtinut). - Se pune aluatul pe suprafata de lucru usor infainata si se framanta timp de 5 minute. - Se modeleaza aluatul cu palmele astfel incat sa dobandeasca o forma rotunda. Se acopera aluatul cu un bol si se lasa sa dospeasca la temperatura camerei, intr-un loc cald, ferit de curent timp de aproximativ o ora. - Se aseaza aluatul pe suprafata de lucru. Se framanta putin aluatul si se modeleaza astfel incat sa dobandeasca o forma rotunda. - Se pune aluatul in tava pregatita anterior, se acopera cu un prosop pentru bucatarie sau cu un vas si se lasa sa creasca in tava timp de 1 ora. - Se incalzeste cuptorul la 230 grade c. - Se presara putina faina la suprafata aluatului si se taie suprafata aluatului dupa preferinta. - Se coace painea timp de 35 de minute. - Painea coapta se lasa sa se raceasca pe un gratar.