Detalii Salata Paul
Carnea de caracatita pe care o regasim in multe culturi gastronomice este o sursa importanta de vitamina B3, b 12, potasiu, fosfor si seleniu si nu in ultimul rind este foarte gustoasa. In cinstea caracatitei prezicatoare de la Campionatul Mondial 2010 am botezat acesta salata de caracatita -Paul. Caracatita pe care am cumparat-o a fost asa de proaspata incat deabia am reusit sa o tin in cratita ca sa o gatesc! Intr-o cratita mare cu capac, puneti apa, jumatate din cantitatea de usturoi (cateii intregi), foile de dafin, caracatita, sare si puneti-o pe foc, si fierbeti 1 ora. Verificati cu o furculita daca este frageda, daca nu mai lasati-o sa fiarba in continuare. Aceasta este reteta de baza pentru mai multe retete cu caracatita: salata de caracatita, frigarui de caracatita, supa de caracatita. Dupa ce am fragezit caracatita putem sa o taiem felii, sa o condimentam si sa o servim. Putem sa-i curatam pielea si ventuzele, carnea din interiorul capului, gura si ochii. Eu asa am pregatit-o. Dupa ce am curatat-o o taiem felii sau bucatele. Aranjam bucatile pe un platou: Pregatim sosul amestecand sucul de la o lamaie, patrunjelul tocat, usturoiul tocat (la sos putem sa folosim usturoi verde), ulei de masline, sare si piper proaspat macinat. Este o retete foarte usoara si gustoasa, potrivita pentru cina in zilele toride de vara. Poate fi servita calda, imediat cum am pregatit-o, sau rece, este la fel de gustoasa. Va doresc pofta buna!Carnea de caracatita pe care o regasim in multe culturi gastronomice este o sursa importanta de vitamina B3, b 12, potasiu, fosfor si seleniu si nu in ultimul rind este foarte gustoasa. In cinstea caracatitei prezicatoare de la Campionatul Mondial 2010 am botezat acesta salata de caracatita -Paul. Caracatita pe care am cumparat-o a fost asa de proaspata incat deabia am reusit sa o tin in cratita ca sa o gatesc! Intr-o cratita mare cu capac, puneti apa, jumatate din cantitatea de usturoi (cateii intregi), foile de dafin, caracatita, sare si puneti-o pe foc, si fierbeti 1 ora. Verificati cu o furculita daca este frageda, daca nu mai lasati-o sa fiarba in continuare. Aceasta este reteta de baza pentru mai multe retete cu caracatita: salata de caracatita, frigarui de caracatita, supa de caracatita. Dupa ce am fragezit caracatita putem sa o taiem felii, sa o condimentam si sa o servim. Putem sa-i curatam pielea si ventuzele, carnea din interiorul capului, gura si ochii. Eu asa am pregatit-o. Dupa ce am curatat-o o taiem felii sau bucatele. Aranjam bucatile pe un platou: Pregatim sosul amestecand sucul de la o lamaie, patrunjelul tocat, usturoiul tocat (la sos putem sa folosim usturoi verde), ulei de masline, sare si piper proaspat macinat. Este o retete foarte usoara si gustoasa, potrivita pentru cina in zilele toride de vara. Poate fi servita calda, imediat cum am pregatit-o, sau rece, este la fel de gustoasa. Va doresc pofta buna!