azi am avut ciorbita de cartofi ca la gradinita:) si felul 2 acest platouas facut dupa gustul meu si fetele au papat cu mare pofta!Ficateii se spala si se tin in lapte putin timp in frigider.

Batem 2 oua cu putina sare.

Scoatem ficateii si-i zdrobim cu instrumentul de zdrobit cartofii.

Apoi radem cascavalul.

Amestecam cascavalul ras cu ficateii zdrobiti si cu ouale batute.

Adaugam faina, sare si patrunjel tocat fin.

Mai adaugam o jumatate de cartof fiert si zdrobit.

Din amestecul acesta se formeaza bile ce se tavalesc prin pesmet si se prajesc in ulei incins n care am topit si putin unt.

Se coc pe ambele parti si se scot pe un servet absorbant de hartie.

Cartofii natur se fierb cuburi in apa cu sare sau in zeama strecurata de supa de legume si apoi se stropesc cu putin unt topit, se dau cu un praf de sare si se presara patrunjel verde.

Cascavalul se taie patratoaie groase, se dau prin 1 ou batut, faina si pesmet.

Se prajesc in 4 linguri de ulei incins, de preferat in tigaie intinsa.

Se coc pe ambele parti si se scot sa se scurga peo hartie absorbanta.

Din oul batut ramas facem o mini omletica cu praz si un praf de sare si de faina.

Servim totul pe un platou presarand patrunjel verde proaspat cules deasupra!Pofta buna!