- Se imparte cantitatea totata de faina pregatita (195 g) in doua parti: 157, 5 g faina pentru a incepe framantarea aluatului si 37, 5 g faina pentru a fi adaugata in compozitia acestuia progresiv, pe parcursul framantarii. Din prima parte de faina (157, 5 g) se formeza cu palmele pe suprafata de lucru o gramajoara iar in portiunea centrala a acesteia o adancitura, suficient de mare incat sa incapa cele 2 oua. - Ouale si uleiul se aseaza in adancitura formata anterior in gramajoara de faina. (ideal este sa puneti ouale intr-un bol, sa le amestecati cu uleiul si apoi ulterior sa le asezati alaturi de faina). - Se bat ouale usor cu o furculita, pana cand acestea sunt amestecate complet, fara insa a incorpora faina asezata in portiunea laterala. - Se aduce faina de la periferie spre centru (cu furculita), amestecand-o cu ouale si uleiul. - Se amesteca apoi ingredientele cu mainile pana ce intreaga cantitate de faina a fost incorporata si s-a obtinut o masa aspra de aluat. - Se amesteca masa aspra de aluat cu mainile pana la formarea unei mingi . Daca dupa incorporarea intregii cantitati de faina (din gramajoara initiala), aluatul este lipicios, se presara putina faina (din cea de a doua parte de faina) la suprafata lui si se amesteca din nou. - Se curata planseta de resturile de aluat (daca este necesar) folosind o razuitoare de aluat. - Se presara faina pe suprafata de lucru. Se framanta aluatul cu mainile timp de 10 minute, pana devine moale si matasos. In tot acest timp, se presara din cand in cand putina faina la suprafata aluatului si se continua framatarea pana cand aceasta este complet incorporata in masa de aluat. Daca pe parcursul framantarii aluatul devine moale sau lipicios, se presara faina la suprafata acestuia si se continua framantarea. La final, se da aluatului framantat forma unei mingi . - Se acopera aluatul cu un bol rasturnat si se lasa astfel timp de 30 de minute - Dupa cele 30 de minute, se imparte aluatul in doua parti aproximativ egale. - Se intinde pe rand cu sucitorul infainat in prealabil, fiecare dintre cele patru portii de aluat (celelalte raman intre timp acoperite de bol) astfel incat grosimea acestuia sa ajunga la aproximativ 1cm. - Se pregateste masina pentru intins paste conform instructiunilor (se fixeaza pe blatul de lucru si se presara faina pe cilindrii masinii). - Se trece bucata de aluat pregatita printre cilindrii masinii in mod repetat, progresiv, spre pozitiile care permit intinderea aluatului mai subtire pana la penultima pozitie (daca va puteti vedea mana prin aluat, se considera ca aluatul este suficient de subtire - in caz contrar se trece aluatul si prin ultima iesire - cea mai ingusta). Daca este necesar, se presara faina din cand in cand pe cilindrii masinii. Aluatul obtinut trebuie sa aiba grosimea de aproximativ 1mm. - Se aseaza cu grija bucatile de aluat pe suprafata de lucru infainata. Bucatile de aluat se taie in fasii lungi de aproximativ 25 cm. Se lasa aluatul timp de 10 - 20 de minute sa se usuce, timp in care se intoarce o data sau de doua ori. - Am folosit masina pentru paste pentru a intinde aluatul insa am taiat taiteii cu mana. Se ruleaza bucatile de aluat astfel incat latimea ruloului rezultat sa fie de aproximativ 6 cm. Se taie aluatul fasii subtiri de 1, 5 - 2 mm. - Taiteii se lasa sa se usuce la temperatura camerei pe un prosop.- Se imparte cantitatea totata de faina pregatita (195 g) in doua parti: 157, 5 g faina pentru a incepe framantarea aluatului si 37, 5 g faina pentru a fi adaugata in compozitia acestuia progresiv, pe parcursul framantarii. Din prima parte de faina (157, 5 g) se formeza cu palmele pe suprafata de lucru o gramajoara iar in portiunea centrala a acesteia o adancitura, suficient de mare incat sa incapa cele 2 oua. - Ouale si uleiul se aseaza in adancitura formata anterior in gramajoara de faina. (ideal este sa puneti ouale intr-un bol, sa le amestecati cu uleiul si apoi ulterior sa le asezati alaturi de faina). - Se bat ouale usor cu o furculita, pana cand acestea sunt amestecate complet, fara insa a incorpora faina asezata in portiunea laterala. - Se aduce faina de la periferie spre centru (cu furculita), amestecand-o cu ouale si uleiul. - Se amesteca apoi ingredientele cu mainile pana ce intreaga cantitate de faina a fost incorporata si s-a obtinut o masa aspra de aluat. - Se amesteca masa aspra de aluat cu mainile pana la formarea unei mingi . Daca dupa incorporarea intregii cantitati de faina (din gramajoara initiala), aluatul este lipicios, se presara putina faina (din cea de a doua parte de faina) la suprafata lui si se amesteca din nou. - Se curata planseta de resturile de aluat (daca este necesar) folosind o razuitoare de aluat. - Se presara faina pe suprafata de lucru. Se framanta aluatul cu mainile timp de 10 minute, pana devine moale si matasos. In tot acest timp, se presara din cand in cand putina faina la suprafata aluatului si se continua framatarea pana cand aceasta este complet incorporata in masa de aluat. Daca pe parcursul framantarii aluatul devine moale sau lipicios, se presara faina la suprafata acestuia si se continua framantarea. La final, se da aluatului framantat forma unei mingi . - Se acopera aluatul cu un bol rasturnat si se lasa astfel timp de 30 de minute - Dupa cele 30 de minute, se imparte aluatul in doua parti aproximativ egale. - Se intinde pe rand cu sucitorul infainat in prealabil, fiecare dintre cele patru portii de aluat (celelalte raman intre timp acoperite de bol) astfel incat grosimea acestuia sa ajunga la aproximativ 1cm. - Se pregateste masina pentru intins paste conform instructiunilor (se fixeaza pe blatul de lucru si se presara faina pe cilindrii masinii). - Se trece bucata de aluat pregatita printre cilindrii masinii in mod repetat, progresiv, spre pozitiile care permit intinderea aluatului mai subtire pana la penultima pozitie (daca va puteti vedea mana prin aluat, se considera ca aluatul este suficient de subtire - in caz contrar se trece aluatul si prin ultima iesire - cea mai ingusta). Daca este necesar, se presara faina din cand in cand pe cilindrii masinii. Aluatul obtinut trebuie sa aiba grosimea de aproximativ 1mm. - Se aseaza cu grija bucatile de aluat pe suprafata de lucru infainata. Bucatile de aluat se taie in fasii lungi de aproximativ 25 cm. Se lasa aluatul timp de 10 - 20 de minute sa se usuce, timp in care se intoarce o data sau de doua ori. - Am folosit masina pentru paste pentru a intinde aluatul insa am taiat taiteii cu mana. Se ruleaza bucatile de aluat astfel incat latimea ruloului rezultat sa fie de aproximativ 6 cm. Se taie aluatul fasii subtiri de 1, 5 - 2 mm. - Taiteii se lasa sa se usuce la temperatura camerei pe un prosop.