Puneti toata faina intr-un castron, faceti o gaura in mijloc si puneti drojdia, uleiul, zaharul si sarea. Incepeti la inceput sa turnati apa, putin cate putin si amestecati bine toate ingredientele cu o furculita. Intre timp puneti si semintele de floarea soarelui. Apoi incepeti sa amestecati cu mana si framantati circa 4-5 minute. Daca vi se pare prea moale, mai adaugati faina. Aluatul trebuie sa fie moale si elastic. Acoperiti bine castronul cu un servet gros. Eu obisnuiesc sa pun castronul acoperit intr-o punga de plastic (inchisa bine), asa aluatul transpira mai usor. Lasati sa creasca 1-2 ore, in functie de temperatura camerei. Aluatul trebuie sa-si dubleze volumul. Dupa aceea il impartiti in 6 bucati, dand o forma rotunda. Puneti bucatile in tava captusita cu hartie de cuptor. Le ungeti cu putina apa deasupra si presarati alte seminte de floarea soarelui. Coaceti chiflele in cuptorul deja incalzit, la 180 -200 circa 20-25 minute.

Puneti toata faina intr-un castron, faceti o gaura in mijloc si puneti drojdia, uleiul, zaharul si sarea. Incepeti la inceput sa turnati apa, putin cate putin si amestecati bine toate ingredientele cu o furculita. Intre timp puneti si semintele de floarea soarelui. Apoi incepeti sa amestecati cu mana si framantati circa 4-5 minute. Daca vi se pare prea moale, mai adaugati faina. Aluatul trebuie sa fie moale si elastic. Acoperiti bine castronul cu un servet gros. Eu obisnuiesc sa pun castronul acoperit intr-o punga de plastic (inchisa bine), asa aluatul transpira mai usor. Lasati sa creasca 1-2 ore, in functie de temperatura camerei. Aluatul trebuie sa-si dubleze volumul. Dupa aceea il impartiti in 6 bucati, dand o forma rotunda. Puneti bucatile in tava captusita cu hartie de cuptor. Le ungeti cu putina apa deasupra si presarati alte seminte de floarea soarelui. Coaceti chiflele in cuptorul deja incalzit, la 180 -200 circa 20-25 minute.