Detalii Paine cu Faina Integrala de Grau si Faina de Secara
- Faina integrala de grau, faina de secara, sarea, drojdia uscata si uleiul se pun intr-un bol cu diametru mare (sarea se aseaza la distanta de drojdie deoarece o inactiveaza). - Treptat se adauga apa (este posibil ca pe parcursul framantarii aluatului sa aveti nevoie de o cantitate mai mica sau mai mare de apa) si se framanta amestecul cu mainile pana in momentul in care se formeaza o masa de aluat si intreaga cantitate de faina de pe peretii vasului este incorporata. - Se aseaza aluatul pe suprafata de lucru usor infainata si se framantacu mainile timp de 5-7 minute (este posibil ca pe parcursul acestui timp de lucru sa aveti nevoie suplimentara de faina). - Se lasa aluatul la dospit timp de o ora, intr-o camera calduta, acoperit si ferit de curent de aer. - Se pune din nou aluatul pe suprafata de lucru si se framanta putin. Se modeleaza aluatul astfel incat sa dobandeasca forma unei sfere. - Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt. - Se pune aluatul in tava si se acopera cu un bol sau un prosop de bucatarie. Se lasa aluatul sa dospeasca in tava timp de o ora. - Se incalzeste cuptorul la 220 grade c. - Se adauga faina la suprafata aluatului. - Se cresteaza suprafata aluatului dupa preferinta. - Se coace aluatul timp de 30 - 35 de minute. - Painea coapta se raceste pe un gratar.- Faina integrala de grau, faina de secara, sarea, drojdia uscata si uleiul se pun intr-un bol cu diametru mare (sarea se aseaza la distanta de drojdie deoarece o inactiveaza). - Treptat se adauga apa (este posibil ca pe parcursul framantarii aluatului sa aveti nevoie de o cantitate mai mica sau mai mare de apa) si se framanta amestecul cu mainile pana in momentul in care se formeaza o masa de aluat si intreaga cantitate de faina de pe peretii vasului este incorporata. - Se aseaza aluatul pe suprafata de lucru usor infainata si se framantacu mainile timp de 5-7 minute (este posibil ca pe parcursul acestui timp de lucru sa aveti nevoie suplimentara de faina). - Se lasa aluatul la dospit timp de o ora, intr-o camera calduta, acoperit si ferit de curent de aer. - Se pune din nou aluatul pe suprafata de lucru si se framanta putin. Se modeleaza aluatul astfel incat sa dobandeasca forma unei sfere. - Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt. - Se pune aluatul in tava si se acopera cu un bol sau un prosop de bucatarie. Se lasa aluatul sa dospeasca in tava timp de o ora. - Se incalzeste cuptorul la 220 grade c. - Se adauga faina la suprafata aluatului. - Se cresteaza suprafata aluatului dupa preferinta. - Se coace aluatul timp de 30 - 35 de minute. - Painea coapta se raceste pe un gratar.