Detalii Maioneza de Post (din Pufuleti)
Pe parcursul zilelor de post am testat cateva retete de maioneza, dar cea care mie mi-a placut mult este cea facuta din pufuleti. Prima data am facut-o din curiozitate insa lucrurile s-au schimbat cand tot cautam ceva cu care sa combin o salata de fasole pastai ... si decat sa optez pentru cele din comert care au destule chimicale in ele am facut-o super rapid pe asta si am iesit din impas. Singurul defect, daca pot sa-i spun asa, este ca trebuie preparata chiar inainte de servire pentru ca altfel face o crusta care ii schimba aspectul. Desfacem punga de pufuleti si punem putini cate putini intr-un castron in timp ce ii udam cu apa (sau putem sa ii sfaramam cu mana daca sunt destul de moi). Nu punem apa foarte multa chiar daca ei o absorb deoarece isi schimba super rapid consistenta (se inmoaie foarte repede). Amestecam energic cu o lingura de lemn si incepem sa picuram uleiul ca si la maioneza de oua. Cand s-a ingrosat punem mustarul si zeama de lamaie dupa gustul dumneavoastra. Si pentru ca pufuletii sunt destul de sarati nu mai punem sare ... poate un pic de boia.
Pe parcursul zilelor de post am testat cateva retete de maioneza, dar cea care mie mi-a placut mult este cea facuta din pufuleti. Prima data am facut-o din curiozitate insa lucrurile s-au schimbat cand tot cautam ceva cu care sa combin o salata de fasole pastai ... si decat sa optez pentru cele din comert care au destule chimicale in ele am facut-o super rapid pe asta si am iesit din impas. Singurul defect, daca pot sa-i spun asa, este ca trebuie preparata chiar inainte de servire pentru ca altfel face o crusta care ii schimba aspectul. Desfacem punga de pufuleti si punem putini cate putini intr-un castron in timp ce ii udam cu apa (sau putem sa ii sfaramam cu mana daca sunt destul de moi). Nu punem apa foarte multa chiar daca ei o absorb deoarece isi schimba super rapid consistenta (se inmoaie foarte repede). Amestecam energic cu o lingura de lemn si incepem sa picuram uleiul ca si la maioneza de oua. Cand s-a ingrosat punem mustarul si zeama de lamaie dupa gustul dumneavoastra. Si pentru ca pufuletii sunt destul de sarati nu mai punem sare ... poate un pic de boia. Este sanatoasa si poate insoti salatele noastre si in afara postului. Incercati-o chiar si numai din curiozitate ... : o