Desi a inceput sezonul sparanghelului si la noi, dupa indelungi cautari prin piete fara vreun rezultat am cumparat sparanghel din supermarket (avand provenienta Peru) . Daca ati gasit sparanghel autohton in vreo piata din Bucuresti va rog sa-mi spuneti si mie. In afara de aroma lui minunata, sparanghelul are si nenumarate proprietati curative: scade nivelul colesterolului, este bogat in antioxidanti, revigoreaza ficatul, are proprietati diuretice, are un continut ridicat de acid folic iar unele legende il prezinta ca un afrodisiac. Fie ca il servim ca si garnitura la o friptura pentru a usura asimilarea proteinelor, sau ca o supa crema, gatit pe gratar, in abur sau la cuptor, sparanghelul este delicios. In continuare va prezint o reteta de sparanghel copt pe gratar (eu l-am facut pe un gratar electric pentru ca mi-a fost lene sa aprind gratarul cu lemne pentru citeva frigarui de sparanghel, si cu toate acestea rezultataul a iesit minunat) Ingrediente: 2 manunchiuri de sparanghel (cca 28 de bucati), 5 linguri ulei vegetal (de susan /de nuca/de masline-de care aveti prin bucatarie -ideal ar fi cel de susan), 2 linguri de sos de soia (bio), 1 fir de usturoi verde, 4 linguri seminte de susan, 12 betiosoare pentru frigarui din lemn. Taiem partea lemnoasa din fiecare bucata de sparanghel si o pastram pentru a o folosi la o supa crema de sparanghel. Asezam partea frageda de la cite 4-5 bucati de sparanghel pe cite 2 betisoare de frigarui, infingand frigaruile la cite 4 centimetrii distanta de varf si la cite 3 centimetrii distanta fata de baza: Intr-un mojar macinam usturoiul verde pina devine ca o pasta, adaugam uleiul, sosul de soia si semintele de susan. Ungem cu acest amestec frigaruile si le punem la copt la gratar, lasindu-le cite 5 minute pe fiecare parte. Sosul este atat de delicios incat va recomand sa faceti o cantitate mai mare si sa ungeti frigaruile si dupa ce le luati de pe gratar. Pofta Buna!Desi a inceput sezonul sparanghelului si la noi, dupa indelungi cautari prin piete fara vreun rezultat am cumparat sparanghel din supermarket (avand provenienta Peru) . Daca ati gasit sparanghel autohton in vreo piata din Bucuresti va rog sa-mi spuneti si mie. In afara de aroma lui minunata, sparanghelul are si nenumarate proprietati curative: scade nivelul colesterolului, este bogat in antioxidanti, revigoreaza ficatul, are proprietati diuretice, are un continut ridicat de acid folic iar unele legende il prezinta ca un afrodisiac. Fie ca il servim ca si garnitura la o friptura pentru a usura asimilarea proteinelor, sau ca o supa crema, gatit pe gratar, in abur sau la cuptor, sparanghelul este delicios. In continuare va prezint o reteta de sparanghel copt pe gratar (eu l-am facut pe un gratar electric pentru ca mi-a fost lene sa aprind gratarul cu lemne pentru citeva frigarui de sparanghel, si cu toate acestea rezultataul a iesit minunat) Ingrediente: 2 manunchiuri de sparanghel (cca 28 de bucati), 5 linguri ulei vegetal (de susan /de nuca/de masline-de care aveti prin bucatarie -ideal ar fi cel de susan), 2 linguri de sos de soia (bio), 1 fir de usturoi verde, 4 linguri seminte de susan, 12 betiosoare pentru frigarui din lemn. Taiem partea lemnoasa din fiecare bucata de sparanghel si o pastram pentru a o folosi la o supa crema de sparanghel. Asezam partea frageda de la cite 4-5 bucati de sparanghel pe cite 2 betisoare de frigarui, infingand frigaruile la cite 4 centimetrii distanta de varf si la cite 3 centimetrii distanta fata de baza: Intr-un mojar macinam usturoiul verde pina devine ca o pasta, adaugam uleiul, sosul de soia si semintele de susan. Ungem cu acest amestec frigaruile si le punem la copt la gratar, lasindu-le cite 5 minute pe fiecare parte. Sosul este atat de delicios incat va recomand sa faceti o cantitate mai mare si sa ungeti frigaruile si dupa ce le luati de pe gratar. Pofta Buna!