Detalii Cartofi Frantuzesti
- Coaja cartofilor se spala temeinic cu o perie. Cartofii se pun in coaja la fiert in apa cu sare. - Cartofii se decojesc, se lasa 10 - 15 minute pe un servetel absorbant apoi se taie felii. - Se unteaza suprafata unui vas termorezistent cu putin unt. - Se aseaza feliile de cartofi unele langa altele astfel incat sa acopere baza vasului (primul strat va fi realizat astfel din feliile de cartofi). Se taie cateva bucatele mici de unt si se adauga intre feliile de cartofi (o cantitate mica de unt se pastreaza pentru a fi adaugata la suprafata). - Ouale fierte se decojesc si se taie felii subtiri. Feliile de ou se aseaza peste cele de cartofi astfel incat sa formeze un al doilea strat si sa acopere intreaga suprafata. - Se adauga putina smantana la suprafata feliilor de ou si apoi branza / cascaval ras marunt pe razatoare. - Se repeta aceleasi straturi realizate din ingredientele mentionate anterior (in aceeasi ordine: cartofi, oua fierte, smantana, branza sau cascaval) pana la limita superioara a vasului (orientati-va astfel incat ultimul strat pe care il adaugati sa fie realizat din cartofi). Se pastreaza o cantitate mica de smantana si branza / cascaval pentru a fi adaugate la suprafata. - Ouale se bat cu telul intr-un bol. Se adauga smantana si se bate in continuare amestecul cu telul. - La suprafata stratului superficial realizat din felii de cartofi se adauga smantana ramasa si amestecata anterior cu ouale batute. - Se presara branza rasa / cascavalul ras marunt pe razatoare si se stropeste cu restul de unt topit in prealabil. Optional se poate adauga la suprafata marar maruntit. - Compozitia se introduce in cuptor pentru gratinare (aproximativ 10 minute).- Coaja cartofilor se spala temeinic cu o perie. Cartofii se pun in coaja la fiert in apa cu sare. - Cartofii se decojesc, se lasa 10 - 15 minute pe un servetel absorbant apoi se taie felii. - Se unteaza suprafata unui vas termorezistent cu putin unt. - Se aseaza feliile de cartofi unele langa altele astfel incat sa acopere baza vasului (primul strat va fi realizat astfel din feliile de cartofi). Se taie cateva bucatele mici de unt si se adauga intre feliile de cartofi (o cantitate mica de unt se pastreaza pentru a fi adaugata la suprafata). - Ouale fierte se decojesc si se taie felii subtiri. Feliile de ou se aseaza peste cele de cartofi astfel incat sa formeze un al doilea strat si sa acopere intreaga suprafata. - Se adauga putina smantana la suprafata feliilor de ou si apoi branza / cascaval ras marunt pe razatoare. - Se repeta aceleasi straturi realizate din ingredientele mentionate anterior (in aceeasi ordine: cartofi, oua fierte, smantana, branza sau cascaval) pana la limita superioara a vasului (orientati-va astfel incat ultimul strat pe care il adaugati sa fie realizat din cartofi). Se pastreaza o cantitate mica de smantana si branza / cascaval pentru a fi adaugate la suprafata. - Ouale se bat cu telul intr-un bol. Se adauga smantana si se bate in continuare amestecul cu telul. - La suprafata stratului superficial realizat din felii de cartofi se adauga smantana ramasa si amestecata anterior cu ouale batute. - Se presara branza rasa / cascavalul ras marunt pe razatoare si se stropeste cu restul de unt topit in prealabil. Optional se poate adauga la suprafata marar maruntit. - Compozitia se introduce in cuptor pentru gratinare (aproximativ 10 minute). Ingredientele sunt necesare pentru 4 portii.