Aluatul: Intr-un vas, se amesteca untul cu 450 g de faina. Se da la frigider. Intr-un alt vas se combina restul de faina cu 10 g de drojdie. Intr-o cratita se incalzeste smantana lichida si zaharul, pana pe la 40. Se adauga peste faina cu drojdie. Se pune si oul si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena. Se combina apoi cu compozitia cu unt si se omogenizeaza. Se intinde o foaie de 4-5 mm grosime. Se impatureste in 3, apoi se intinde din nou pana ajunge la 3-4 mm grosime. Se repeta operatiunea de 3 ori. La final, se impacheteaza in folie si se da la frigider pentru 4-24 de ore. Pasta de nuci: Se amesteca ingredientele pana la omogenizare. Se obtine o compozitie care nu se lipeste de degete, insa nu e foarte tare. Umplutura: Albusul se bate spuma cu zaharul, apoi se pune treptat pasta de nuci. Se obtine o compozitie moale. Ansamblare: Se scoate aluatul din frigider (eu l-am lasat peste noapte). Se imparte in 2. Fiecare jumatate se intinde intr-o foaie de 3-5 mm grosime. Se taie in 9 bucati egale. Se pune umplutura pe fiecare bucata, apoi se lipesc capetele. La capatul mai lung se taie si se rasfira ghearele . Se pun in tava la crescut, se acopera tava cu o folie si se lasa timp de o ora. Eu am lasat pozele mari cu inainte si dupa ce au crescut, ca sa se vada diferenta. Inainte de a fi date la cuptor se ung cu galbenus de ou si se presara peste ele nuca macinata. Se dau la cuptor la 160 de grade timp de 15-20 de minute sau pana se rumenesc. Se scot din cuptor si se stropesc cu glazura. Glazura: Se bate albusul bine cu zaharul si zeama de lamaie.

Aluatul: Intr-un vas, se amesteca untul cu 450 g de faina. Se da la frigider. Intr-un alt vas se combina restul de faina cu 10 g de drojdie. Intr-o cratita se incalzeste smantana lichida si zaharul, pana pe la 40. Se adauga peste faina cu drojdie. Se pune si oul si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena. Se combina apoi cu compozitia cu unt si se omogenizeaza. Se intinde o foaie de 4-5 mm grosime. Se impatureste in 3, apoi se intinde din nou pana ajunge la 3-4 mm grosime. Se repeta operatiunea de 3 ori. La final, se impacheteaza in folie si se da la frigider pentru 4-24 de ore. Pasta de nuci: Se amesteca ingredientele pana la omogenizare. Se obtine o compozitie care nu se lipeste de degete, insa nu e foarte tare. Umplutura: Albusul se bate spuma cu zaharul, apoi se pune treptat pasta de nuci. Se obtine o compozitie moale. Ansamblare: Se scoate aluatul din frigider (eu l-am lasat peste noapte). Se imparte in 2. Fiecare jumatate se intinde intr-o foaie de 3-5 mm grosime. Se taie in 9 bucati egale. Se pune umplutura pe fiecare bucata, apoi se lipesc capetele. La capatul mai lung se taie si se rasfira ghearele . Se pun in tava la crescut, se acopera tava cu o folie si se lasa timp de o ora. Eu am lasat pozele mari cu inainte si dupa ce au crescut, ca sa se vada diferenta. Inainte de a fi date la cuptor se ung cu galbenus de ou si se presara peste ele nuca macinata. Se dau la cuptor la 160 de grade timp de 15-20 de minute sau pana se rumenesc. Se scot din cuptor si se stropesc cu glazura. Glazura: Se bate albusul bine cu zaharul si zeama de lamaie. Am auzit de desertul asta intr-un desen animat, unul din personaje mancand vreo 2 episoade din bear claws. :) l-am cautat si mi s-a parut interesant. Reteta originala foloseste migdale, insa eu aveam niste nuci pe care trebuia sa le consum, asa ca am adaptat-o.