Pot sa spun ca aceasta consola merita banii, fiind una foarte „smart” cu diferite functii si dotari.

PlayStation este o consola de jocuri creata de cei de la Sony Intereactive Entertainment. Consola PS4 a fost lansata in anul 2013, care a ajuns la timp scurt sa fie foarte populara, cumparandu-se in intreaga lume.

Data de disponibilitate in tarile din lume pentru a procura aceasta consola a fost urmatoarea:
15 Noiembrie 2013 – America de Nord
29 Noiembrie 2013 – Europa, America de Sud si Australia
22 Februatie 2014 – Japonia
11 Ianuarie 2015 – China
In Romania, consola a fost disponibila in magazine din 29 Ianuarie 2014.

Vanzarile au fost imense, in doar 24 ore s-au vandut 1 milion de exemplare in Statele Unite, iar in anul 2016 s-au vandut un numar de 40 milioane.

Se pot juca jocuri de pe discuri in format PlayStation 4 si jocuri descarcate de pe Playstation Store. Se pot cumpara jocuri de pe Play Station Plus sau se pot juca pe o perioada limitata de timp. Puteti juca cu prietenii, online, invitandu-i din lista de Friends.

Nu se va putea utiliza functiile de chat sau de mesagerie din jocuri daca ultizatorii conturilor secundare sunt restrictionati folosind controlul parental.

In partea din fata a sistemului PlayStation 4 se pot observa: Slot pentru disc, indicator de alimentare, buton de alimentare, port USB, buton de ejactare, iar in spate conector AC IN (intrare c.a.), port DIGITAL OUT (OPTICAL), port HDMI OUT, port LAN, port AUX.

Consola vine si cu un controller fara fir DualShock, care cuprinde in fata: butoane directionabile, buton partajare, buton touch, difuzor, buton optiuni, cele 4 butoane cu figuri geometrice, joystick dreapta/buton R3, buton PS, mufa pentru casti stereo, port de extensie, joystick stanga/buton L3, iar in partea de sus: buton R1, buton R2, bara luminoasa, buton L1, buton L2, port USB.

De asemenea, PS4 vine si cu o casca mono (casca, microfon, comutator MIC, clema), dar si o camera (matrice de microfoane, conector AUX, obiective duale, indicator stare).

Caracteristicile consolei PS4 sunt urmatoarele:
- puteti face livestream cu sesiunile dumneavoastra de joc, avand sansa sa va comenteze in timp real prietenii care va urmaresc
- puteti relua jocul de unde l-ati salvat
- contine 8 nuclee x86-64 si un procesor grafic de ultima generatie de 1.84 TFLOPS, combinat de memorie GDDR 5 ultra rapida
- controller-ul DualShock 4 include un nou senzor six-axis si cu un touch pad
- putem partaja sau inregistra secvente din joc cu butonul de partajare
- senzorul de miscare este acum incorporat in controller
- cu optiunea „PlayGo” nu trebuie sa mai asteptati pana la descarcare completa a jocului ca sa va puteti juca

Consola PlayStation se bate si cu alte brand-uri cum ar fi: Xbox One detinut de catre Microsoft si Wii U creat de catre firma Nintendo, de asemenea toate sunt niste console bune de jocuri.
Pretul pe care l-am dat pe aceasta consola a fost de 1400 lei, cuprinzand un joc la alegere. Eu am ales Fifa, deoarece este un joc fain, de fotbal. Mai exista jocuri precum GTA, Mortal Kombat, UFC, etc.