Valve Steam Deck este o consolă portabilă dezvoltată de Valve Corporation și este concepută pentru a oferi jucătorilor o experiență de joc pe platforma Steam într-un format portabil. Iată un referat scurt despre Valve Steam Deck:Nume: Valve Steam Deck

Lansare: Anunțată în iulie 2021, data oficială de lansare variază în funcție de țară și regiune.Caracteristici principale:Procesor puternic: Valve Steam Deck este echipată cu un procesor AMD APU, care combină un CPU Zen 2 cu GPU RDNA 2, oferind o putere de procesare semnificativă pentru jocuri de înaltă calitate.

Ecran tactil: Consola are un ecran tactil LCD de 7 inch cu rezoluție 1280 x 800 pixeli, care oferă o calitate bună a imaginii.

Sistem de operare: Rulează SteamOS 3.0, bazat pe Linux, cu posibilitatea de a instala și alte sisteme de operare, ceea ce îi oferă flexibilitate utilizatorilor.

Stocare: Modelul menționat în cererea ta are 256 GB de stocare SSD, dar există și variante cu mai puțină stocare sau cu 512 GB.

Controler încorporat: Valve Steam Deck are butoane fizice, joystick-uri analogice și touchpad-uri pentru o experiență de joc similară cu cea a unei console de gaming tradiționale.

Conectivitate: Dispune de porturi USB-C, USB-A, audio, Bluetooth și Wi-Fi, facilitând conectivitatea și extensibilitatea.

Scop: Valve Steam Deck își propune să ofere jucătorilor posibilitatea de a juca jocurile lor preferate de pe Steam în deplasare, permițând portabilitatea și o experiență de joc de înaltă calitate pe un dispozitiv portabil.Cu Valve Steam Deck, Valve Corporation intră în piața consolelor portabile cu o alternativă interesantă pentru jucători, aducându-le accesul la biblioteca bogată de jocuri disponibile pe platforma Steam într-un format convenabil și portabil.