Detalii Penne rigate cu praz, ciuperci si spanac
Ingrediente:
2-3 linguri de ulei de masline,
100 g praz,
120 g ciuperci champignon,
sare,
200 ml smantana pentru gatit,
100 ml apa,
30 g frunze de spanac,
1/3 lingurita de nucsoara,
putin piper negru macinat,
150 g penne rigate + sare + apa pentru fierberea acestora (1 - 1,
5 l)
Prazul se spala si se taie rondele. Ciupercile se spala si se taie felii subtiri. Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, apoi se adauga prazul, ciupercile si putina sare si se acopera tigaia cu un capac, lasand-o la foc pana cand scade apa lasata de ciuperci. Frunzelor de spanac li se indeparteaza nervura groasa, apoi se spala si se rup. Peste praz si ciuperci se adauga smantana pentru gatit, apa, spanacul, nucsoara si piperul si se amesteca, apoi se lasa in continuare la foc, fara a mai pune capacul tigaii, pana cand scade apa. Pennele se fierb in apa clocotita cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj, se scurg si se clatesc sub jet de apa calda, apoi se servesc impreuna cu sosul.
Prazul se spala si se taie rondele. Ciupercile se spala si se taie felii subtiri. Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, apoi se adauga prazul, ciupercile si putina sare si se acopera tigaia cu un capac, lasand-o la foc pana cand scade apa lasata de ciuperci. Frunzelor de spanac li se indeparteaza nervura groasa, apoi se spala si se rup. Peste praz si ciuperci se adauga smantana pentru gatit, apa, spanacul, nucsoara si piperul si se amesteca, apoi se lasa in continuare la foc, fara a mai pune capacul tigaii, pana cand scade apa. Pennele se fierb in apa clocotita cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj, se scurg si se clatesc sub jet de apa calda, apoi se servesc impreuna cu sosul.