Faina se amesteca cu sarea si zaharul. Dupa care, se adauga 5 linguri de ulei de floarea-soarelui. Drojdia se dizolva in apa si se adauga peste faina. Se framanta, iar aluatul rezultat v-a avea o textura mai moale, sa nu adaugati faina, ci o lingura de ulei. Loviti aluatul de 50 de ori de masa, dupa care lasati-l la crescut. Lovirea aluatului de masa, de 50 ori, inseamna 30 min de framantat. Aluatul, e pregatit pt urmatorul pas, doar atunci cand volumul lui e dublat. Luati o hartie de copt, aranjati-o in tava, ungeti-o cu 2 linguri de ulei si aranjati aluatul in tava. Adaugati peste aluat inca o lingura de ulei, iar cu varfurile degetelor, apasati aluatul, asa incat sa ajunga uleiul in el, uniform. Maslinele, daca au samburi, taiati-le pe mijloc si scoateti-le samburii, dupa care aruncati-le peste aluat. Tava se da la cuptor, pana foccacia prinde o culoare frumoasa aurie. e buna atat rece cat si calduta ... pofta buna!Faina se amesteca cu sarea si zaharul. Dupa care, se adauga 5 linguri de ulei de floarea-soarelui. Drojdia se dizolva in apa si se adauga peste faina. Se framanta, iar aluatul rezultat v-a avea o textura mai moale, sa nu adaugati faina, ci o lingura de ulei. Loviti aluatul de 50 de ori de masa, dupa care lasati-l la crescut. Lovirea aluatului de masa, de 50 ori, inseamna 30 min de framantat. Aluatul, e pregatit pt urmatorul pas, doar atunci cand volumul lui e dublat. Luati o hartie de copt, aranjati-o in tava, ungeti-o cu 2 linguri de ulei si aranjati aluatul in tava. Adaugati peste aluat inca o lingura de ulei, iar cu varfurile degetelor, apasati aluatul, asa incat sa ajunga uleiul in el, uniform. Maslinele, daca au samburi, taiati-le pe mijloc si scoateti-le samburii, dupa care aruncati-le peste aluat. Tava se da la cuptor, pana foccacia prinde o culoare frumoasa aurie. e buna atat rece cat si calduta ... pofta buna! Noua ne place, aceasta, focaccia sa o acompaniem, cu rosii si usturoi:)