Detalii Salata de Ardei Copti
Ingrediente:
- 6 ardei rosii copti,
- 4 rosii potrivite,
- 100 gr,
mozzarela,
- 100 gr,
masline fara samburi,
- ulei de masline extravirgin,
- otet,
- sare,
- verdeata pentru ornat (marar,
patrunjel,
busuioc,
menta)
Bine v-am gasit! Avalansa de fructe autohtone 100% ma indeamna la pregatirea dulceturilor si compoturilor pentru zilele reci. Timp de pregatit un meniu mai sofisticat in timpul zilei nu prea am, dar si pofta de mancare este mult mai redusa in anotimpul cald asa ca apelez la retetele de salata pe care le stiu sau pe care le inventez pe loc. Cu siguranta toti cei presati de timp fac asta si nu e rau deloc, din contra, fructele si legumele de sezon sunt veritabile perfuzii de vitamine si minerale. Spalam bine ardeii si ii coacem in cuptor sau pe o tabla deasupra flacarii aragazului. Ii lasam sa se faca bine pe toate partile dupa care ii mutam intr-un vas incapator sa se abureasca si sa se inmoaie. Ii curatam de coaja si cotor (inclusiv semintele) si ii taiem fasii. Rosiile spalate si uscate le taiem feliute sau bucati mai mici si le punem peste ardei. Maslinele le taiem feliute, branza cubulete si le adaugam in salatiera. Adaugam verdeata tocata, potrivim gustul de sare, turnam si ulei. Lasam sa se aseze comdimentele pe celelalte ingrediente si punem si otet dupa preferinta. Este o salata oricand binevenita, spornica si satioasa. Sa aveti pofta si spor la gatit! Mult succes!Bine v-am gasit! Avalansa de fructe autohtone 100% ma indeamna la pregatirea dulceturilor si compoturilor pentru zilele reci. Timp de pregatit un meniu mai sofisticat in timpul zilei nu prea am, dar si pofta de mancare este mult mai redusa in anotimpul cald asa ca apelez la retetele de salata pe care le stiu sau pe care le inventez pe loc. Cu siguranta toti cei presati de timp fac asta si nu e rau deloc, din contra, fructele si legumele de sezon sunt veritabile perfuzii de vitamine si minerale. Spalam bine ardeii si ii coacem in cuptor sau pe o tabla deasupra flacarii aragazului. Ii lasam sa se faca bine pe toate partile dupa care ii mutam intr-un vas incapator sa se abureasca si sa se inmoaie. Ii curatam de coaja si cotor (inclusiv semintele) si ii taiem fasii. Rosiile spalate si uscate le taiem feliute sau bucati mai mici si le punem peste ardei. Maslinele le taiem feliute, branza cubulete si le adaugam in salatiera. Adaugam verdeata tocata, potrivim gustul de sare, turnam si ulei. Lasam sa se aseze comdimentele pe celelalte ingrediente si punem si otet dupa preferinta. Este o salata oricand binevenita, spornica si satioasa. Sa aveti pofta si spor la gatit! Mult succes! Culoarea ardeilor nu este obligatorie. Puteti folosi o combinatie de culori. Branza poate fi inlocuita cu cascaval sau tofu (am facut si in variantele astea si e foarte buna), puteti adauga si usturoi taiat foarte marunt. Otetul poate fi inlocuit cu zeama de lamaie, puteti folosi si frunze proaspete de busuioc si lista poate continua. Dar vara este lunga (sau asa speram sa fie) si putem proba toate variantele.
Etichete:
verdeata,
rosii,
ardei,
ulei,
salate,
masline,
retete fara gluten,
retete vegetariene,
retete pentru copii,
retete pentru diabetici,
retete fara grasimi